да спра пералнята докато пере

Как да спра пералнята си, когато пере? Стъпки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Как да спра пералнята по време на пране

Ако случайно направите грешката да оставите телефона си в джоба на чифт дънки, които току-що сте пуснали да се перат в пералнята, сигурно ще искате бързо да спрете работния цикъл. Не е препоръчително да се прави, но няма да навреди толкова много на машината.
За да спрете уреда по време на пране е необходимо да следвате определени стъпки, за да няма проблеми с неговото функциониране. При някои от моделите това може да стане с по-драстични мерки.
Такива са изваждането на щепсела от контакта. Другият вариант е да спрете бушона. След някое от тези действия се изчакват 2-3 минути, за да извадите забравените вещи от прането. Може да опитате да поставите на пауза машината, след което да включите центрофугирането.

как да спра пералнята докато пере

С това се източва водата от пералнята и можете по-лесно да я отворите. Тези варианти за стопиране на работния цикъл и изваждане на прането се отнасят за повечето по-стари модели. При по-новите перални има пластмасова втулка, която се издърпва надолу.
По този начин поставяте машината на пауза и ще можете да отворите люка. Не се паникьосвайте, ако забравите нещо с прането. В никакъв случай не започвайте да дърпате вратата.
Това не само че няма да помогне, но може да доведе и до счупването на ключалката на люка. Безразборното натискане на бутоните също няма да ви е от полза. Всяка пералня си има ниворегулатор, показващ наличието на вода във вътрешността.

как да спра пералнята докато пере

Именно той не позволява отварянето на вратата. За да спрете машината на пауза и извадите прането, трябва да изпразните водата от нея. Можете да потърсите информация и в ръководството на производителя, което е предназначено за вашия модел пералня. Как да спрете уреда по време на пране:

Изключете уреда от контакта

Изпразнете водата от машината, като зададете цикъл на центрофугиране

Спрете бушона

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart