ГРЕШКИ ПРИ ПЕРАЛНИТЕ УСТАНОВЯВАНЕ НА ПОВРЕДА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Перални

Ако вашата перална машина Electrolux показва код за грешка на екрана, това ръководство ще ви каже какво означава това и как можете да го премахнете. Просто намерете кода на грешката в списъка по-долу и следвайте нашите съвети, за да я премахнете.

Код на грешка: E10

Този код за грешка означава, че има повреда във входа за вода. Това е много често срещан код за грешка, който обикновено може да бъде разрешен, като се уверите, че крановете са отворени и маркучите не са прегънати или блокирани. Може и вентилът за подаване на вода да бъде сменен.

Код на грешка: E11

Този код за грешка на пералната машина Electrolux означава, че вашият уред не се пълни с вода по време на фазата на пране на цикъла. За да премахнете кода, уверете се, че кранът е отворен и проверете маркучите за прегъвания и запушвания. Ако това не сработи, сменете вентила за подаване на вода.

Код на грешка: E12

Този код за грешка означава, че вашата пералня не се пълни с вода по време на цикъла изплакване. Уверете се, че кранът е отворен и проверете маркучите за прегъвания и запушвания. Ако това не сработи, сменете вентила за подаване на вода.

Код на грешка: E13

Този код за грешка означава, че нивото на водата пада, когато не трябва, така че вероятно има теч. За да разрешите проблема, уверете се, че маркучът за източване е правилно позициониран (не трябва да е под нивото на водата в барабана) и проверете дали маркучите нямат течове в тях. Ако тези действия не сработят, може да се наложи да смените сензора за налягане.

Код на грешка: E20

Този код за грешка на пералната машина Electrolux означава, че има повреда в източването. Най-добрият начин да разрешите основния проблем е да проверите дали дренажните ви маркучи и филтър не са блокирани. Ако тези компоненти са наред, дренажната помпа може да се наложи да бъде сменена.

Код на грешка: E21

Този код за грешка е друг код за грешка при източване. Най-добрият начин да разрешите основния проблем е да проверите дали вашите дренажни маркучи и филтър не са блокирани или повредени. Ако тези компоненти са наред, дренажната помпа може да се наложи да бъде сменена.

Код на грешка: E22

Този код за грешка означава, че вашата пералня не се източва след цикъла на изплакване. Най-добрият начин да разрешите основния проблем е да проверите дали дренажните ви маркучи и филтър не са блокирани. Ако тези компоненти са наред, дренажната помпа може да се наложи да бъде сменена.

Код на грешка: E23

Този код за грешка означава, че вашата перална машина Electrolux е открила проблем между в триака на дренажната помпа. Мястото на дренажната помпа трябва да се провери заедно с окабеляването. Основната платка може да се наложи да бъде сменена, ако дренажната помпа и окабеляването са наред.

Код на грешка: E24

Този код за грешка показва неизправност в сензорната верига на триака на дренажната помпа. Най-добрият начин за решаване на този проблем е да смените основната платка.

Код на грешка: E25

Този код за грешка на пералня Electrolux показва, че към микропроцесора се изпраща сигнал за грешен вход. Най-добрият начин за решаване на този проблем е да смените платката.

Код на грешка: E31

Този код означава, че превключвателят за налягане е повреден. Можете да коригирате проблема, като го смените. Ако това не сработи, може да се наложи платката да бъде сменена.

Код на грешка: E32

Този код за грешка показва, че има проблем с калибрирането при превключвателя за налягане. За да коригирате основната причина за кода, проверете кабелите за повреди, проверете маркучите за запушвания, проверете входящия клапан за течове и дренажната помпа, за да се уверите, че работят правилно.

Код на грешка: E35

Този код за грешка на пералня Electrolux показва, че сензорът за налягане във вашата пералня е открил, че нивото на водата е твърде високо. За да коригирате проблема, уверете се, че вентилът за подаване на вода работи правилно и камерата под налягане е блокирана. Ако тези действия не работят, сменете сензора за налягане и/или основната платка.

Кодове на грешки: E40, E41, E42, E43, E44 и E45

Тези кодове за грешка показват проблем с ключалката на вратата. За да разрешите основната причина за проблема, уверете се, че вратата е затворена правилно. Ако вратата е затворена и се показва един от тези кодове, ще трябва да се провери окабеляването и самата ключалка. Ако е повредена, ключалката на вратата ще трябва да бъде сменена. Ако подмяната на ключалката на вратата не премахне кода, ще трябва да се смени основната платка.

Код на грешка: E50

Този код за грешка показва проблем с двигателя на вашата пералня Electrolux. За да разрешите проблема, започнете с проверка на кабелите към двигателя, за да сте сигурни, че са свързани правилно. Ако кабелите са включени правилно, моторът ще трябва да бъде проверен от техник и ако е повреден, сменен.

Код на грешка: E60

Този код за грешка показва повреда в отоплението. За да отстраните проблема, трябва да се уверите, че температурният сензор и нагревателният елемент не са дефектни. За да направите това, първо трябва да се уверите, че всички кабели са правилно свързани към компонентите и след това да ги тествате с мултицет. Ако са дефектни, частите ще трябва да бъдат заменени. Ако двете части преминат теста, платката трябва да бъде заменена.

Код на грешка: E61

Този код за грешка е свързан отново с отоплителния елемент. Означава, че водата не се нагрява по време на цикъла на пране. За да премахнете кода за грешка, нагревателният елемент и температурният сензор ще трябва да бъдат тествани с мултицет. Ако са дефектни, те ще трябва да бъдат заменени. Ако двата компонента преминат теста, платката трябва да бъде заменена.

Код на грешка: E62

Този код за грешка показва, че водата се прегрява по време на цикъла на пране. Първото нещо, което трябва да проверите, е дали маркучът за подаване на вода е свързан към студения кран, а не към горещия. Ако маркучът е свързан правилно, температурният сензор трябва да се провери и ако е повреден, да се смени.

Код на грешка: EC1

Когато този код се показва, това означава, че основната печатна платка получава сигнал от разходомера, който му казва, че водата се влива неправилно в пералната машина. За да коригирате основния проблем, ще трябва да смените вентилите за подаване на вода. Ако това не даде резултат, ще трябва да се смени основната платка.

Код на грешка: EF1

Този код за грешка показва, че филтърът на дренажната помпа или един от маркучите е блокиран. За да разрешите проблема, проверете дали дренажната помпа и маркучите не са блокирани или задръстени.

Код на грешка: EF2

Този код за грешка на пералня Electrolux означава, че има твърде много пяна в барабана на пералнята по време на цикъла на центрофугиране. Той показва този код, защото може да има риск пяната да прелее от пералнята и да се излее върху пода. За да разрешите проблема, уверете се, че дренажната помпа не е блокирана и че не използвате твърде много перилен препарат, когато слагате дрехите в машината.

Код на грешка: EF4

Този код за грешка показва, че разходомерът не открива никаква вода, която да се влива във вашата пералня, въпреки че вентилите за подаване на вода са отворени. За да разрешите проблема, уверете се, че кранът за вода е отворен и маркучите нямат прегъвания или запушвания. Може да се наложи да смените вентилите за подаване на вода, ако кранът е отворен и няма запушвания в маркучите.

Код на грешка: EF5

Този код за грешка означава, че пералната машина е дисбалансирана. За да разрешите проблема, отворете вратата на пералнята и пренаредете прането вътре, за да го направите по-балансирано. Може също така вътре да са се оплели дрехи за пране, които трябва да бъдат извадени и оправени.

Whirlpool

F01 — Повреда на електронната платка

Проблем: Пералнята не работи – някои или всички функции не могат да се избират.

Съвет: Препоръчваме ви да изключите уреда от електрическата мрежа за минимум 2 минути. Включете отново захранването, изчакайте 30 секунди и опитайте да стартирате машината отново.

F01 — Повреда в двигателя

Проблем: Периодично или никакво въртене на барабана по време на цикъл на пране.

F03 — Грешка в сензора за температура

Проблем: Пералнята не загрява при настройки за пране или сушене.

F05 — Запушване на отходния маркуч или проблем с помпата

Проблем: Вратата на пералната не се отваря / или може да се отвори, но водата остава в барабана.

Съвет: Проверете за запушвания във филтъра на вашата помпа. Също така проверете за запушвания в маркуча за отпадна вода или във всички водопровода. Ако нито едно от горните решения не работи, вероятно имате повреда на помпата.

F06 — Повреда в ключалката на вратата

Проблем: Вратата на пералната машина не може да се отвори или затвори / или когато вратата е затворена, машината не стартира програмата.

Съвет: Ако вратата на вашата перална машина не се затваря, моля, проверете заключалката на вратата.

F07 — Повреда на електронната платка / повреда в нагревателя

Проблем: По време на цикъл на пране програмата спира частично/машината не загрява и помпата работи непрекъснато.

F08 — Грешка в нагревателя

Проблем: По време на цикъл на пране програмата спира частично.

F09 — Софтуерна грешка

Проблем: Пералнята не работи, появяват се мигащи светлини и/или дисплей. Не може да се избере програма.

F11 — Повреда в помпата

Проблем: Остава вода в пералните / не се изпомпва.

F12 — Повреда в електронното управление

Проблем: Пералнята не се включва.

F13 — Грешка в датчика за температурата на сушилнята (само за перални машини със сушилня)

Проблем: Пералнята със сушилня не суши дрехи.

F15 — Повреда в управлението на нагревателя (за перална машина и перална със сушилня)

Проблем: Пералните машини не загряват вода или правят паузи по време на цикъл на пране / не сушат или правят паузи по време на цикъл на сушене.

F16 — Неизправност на сензора за заключване на барабана (само за машини с горно зареждане)

Проблем: Барабанът на пералната машина спира в неправилна позиция или не е заключен в правилната позиция.

F18 — Вътрешна грешка в данните

Проблем: Някои или всички дисплеи/функции не работят.

Съвет: Изключете уреда от електрическата мрежа за минимум 2 минути. Свържете отново захранването, изчакайте 30 секунди и опитайте да стартирате машината отново.

F19 — Неизправност на двигателя на вентилатора или отоплението (само за перални със сушилня)

Проблем: Пералните машини не сушат / спират по време на цикъл на сушене.

Мигащи LED кодове

LED 1

F08 – Грешка в нагревателя

LED 1 LED 2

Проблем: По време на цикъл на пране програмата спира частично. F12 – Повреда в електронното управление.

LED 1 LED 2 LED 3 LED 4

F15 – Повреда в управлението на нагревателя (за перална машина и пералня със сушилня)

Проблем: Пералнята не загрява вода или прави паузи по време на цикъл на пране / не суши или прави паузи по време на цикъл на сушене.

LED 2 LED 3

F06 – Повреда в заключването на вратата

Проблем: Вратата на пералната машина не може да се отвори или затвори / когато вратата е затворена, машината не може да стартира програмата. Съвет: Ако вратата не се затваря, проверете заключването на вратата.

LED 2 LED 3 LED 4

F07 – Повреда на електронната платка / повреда в загряването

Проблем: По време на цикъл на пране програмата спира частично/машината не загрява и помпата работи непрекъснато.

LED 3

F02 – Повреда във веригата на двигателя (мигаща светлина)

Проблеми: Периодично или никакво въртене на барабана по време на цикъл на пране.

LED 3 LED 4

F03 – Грешка в сензора за температура

Пералнята не нагрява при настройване за пране или сушене

LED 4

F01 – Повреда на електронната платка

Проблем: Пералнята не работи – някои или всички функции не могат да се избират. Съвет: Препоръчваме ви да изключите уреда от електрическата мрежа за минимум 2 минути. Свържете отново захранването, изчакайте 30 секунди и опитайте да стартирате машината отново.

LED 5

F16 – Повреда на сензора за заключване на барабана (само за машини с горно зареждане)

Проблем: Барабанът на пералната машина спира в неправилна позиция или не е заключен в правилната позиция.

Samsung

Нов код 1E

Стар код E7

Сензор за ниво на водата

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код 3E 3E1 3E2 3E3 3E4

Стар код EA EB

Проблем с мотора

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код E4

Стар код E1

Грешка при пълненето с вода. Уредът не открива, че устройството се пълни с вода.

• Проверете дали захранването с вода е включено и дали има подходящо водно налягане (мин.: 0,5 бара, макс.: 8 бара).

• Проверете дали маркучите за вода не са прегънати. Проверете входните филтри в края на водния клапан.

Нов код 4E1 4E2

Стар код 4 Ed

Проблем с температурата на водата

• Проверете дали маркучът за вода е свързан към студено захранване, а не към горещо захранване. Студената вода обикновено се обозначава със син кран.

Нов код 5E

Стар код E2

Проблем с оттичането на водата. Водата не се оттича от уреда.

• Проверете филтъра на дренажната помпа за запушвания (напр. мъх, косми, монети)

• Проверете дренажния маркуч и отпадъчния маркуч за прегъвания и запушвания.

След това изберете цикъл на центрофугиране, за да източите останалата вода в уреда.

6E

Нагревателят не работи

6F

Това не е код за неизправност.

8E

Грешка със ел. захранването

Нов код 9E1

Стар код PH1

Грешка в захранването

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код 9E2

Стар код Plo

Грешка в захранването

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код AE

Стар код 13E

Грешка в сигнала между главната и допълнителната платка

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

bE

Проблем с мотора

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код bE1

Стар код 12E

Проблем с бутона за захранване

• Бутонът е задържан твърде дълго. Проверете дали някой от бутоните не е заседнал. Изключете уреда от електрическата мрежа и почистете бутоните с леко навлажнена кърпа.

Нов код B2/bE2

Стар код 14E

Проблем с контролния бутон

• Бутонът е задържан твърде дълго. Проверете дали някой от бутоните не е заседнал. Изключете уреда от електрическата мрежа и почистете бутоните с леко навлажнена кърпа.

Нов код bE3

Стар код 18E

Бутонът е дефектен

Нов код dE

Нов код dE1

Стар код Ed

Проблем с вратата

• Проверете дали вратата е затворена напълно.

• Проверете дали вратата не е заклещена.

• Проверете дали уредът не е претоварен.

Нов код CE

Стар код E8

Проблем с охлаждането на водата

• Проверете дали маркучът за вода е свързан към студената вода, а не към топло водоподаване. Студената вода обикновено се обозначава със син кран.

dE2

Грешка на превключвателя за включване/изключване

• Бутонът работи непрекъснато. Моля, изключете уреда от електрическата мрежа, изчакайте 5 минути и опитайте отново.

Нов код FE

Нов код FE

Грешка на вентилатора

Нов код H1

Нов код HE

Проблем с температурата на водата.

Нов код HE1

Стар код E5

Нагревателят не работи.

Нов код HE2

Нов код HE2

Нагревателят на сушилнята не работи

HE3

Функцията за пара на сушилнята не работи нормално (за перални със сушилня)

HOT

Уредът е прекалено загрят

• Това не е повреда; Вентилаторът на уреда ще продължи да работи, докато машината се охлади достатъчно, за да може прането да бъде извадено. Тогава вратата ще се отключи. Това предотвратява повреди на нагревателя.

Нов код LE LE1

Стар код E9 11E

Дренаж/изтичане на вода – Открито е ниско ниво на водата по време на цикъла.

• Проверете дали нивото на дренажния маркуч не е по-ниско от основата на пералната машина. Допълнително проверете за теч на вода. Ако няма следи от вода, изключете захранването, свържете отново и опитайте отново.

Нов код OE

Стар код E3

Грешка при препълване

• Може да сте добавили твърде много прах/течност за пране. Изключете захранването на уреда, изчакайте 30 секунди, след което включете отново захранването. Дренажната помпа трябва да работи, за да източи пералнята.

t1 ee2/t2 tSt

Уред в тестов режим

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

SUD (понякога погрешно тълкуван като 5UD)

Това се случва, когато има твърде много пяна. Кодът се появява, докато пяната се отстрани.

• Това не е повреда.

• Уредът обикновено ще отстрани тази неизправност сам, но ако не го направи, ще трябва да стартирате или цикъл „Еко почистване на барабана“ (някои модели) или цикъл на памук при 90°C без перилен препарат или пране.

• За да предотвратите това, моля, намалете количеството на използвания препарат.

Нов код tE

Стар код ЕО

Проблем със сензора за температура

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код tE1 tE2 tE3

Грешка на температурния датчик

Нов код UC

Прекомерни колебания в захранващото напрежение

• Изключете уреда от електрическата мрежа и изчакайте 30 секунди. Включете отново уреда и стартирайте нова програма.

Нов код ЕС

Стар код E4

Небалансирана грешка – товарът в барабана е небалансиран.

• Това не е повреда. Уредът открива небалансиран товар и спира центрофугирането от съображения за безопасност.

• За да предотвратите това, моля, преразпределете прането, като добавите или премахнете дрехи, за да осигурите по-балансирано натоварване.

• Единични големи/тежки артикули, като постелки за баня или големи хавлии, е малко вероятно да се центрофугират сами, така че, моля, добавете 2/3 допълнителни хавлии и поставете друг цикъл на центрофугиране.

Bosch

Грешка на пералня E16

Вратата не е заключена правилно

Прането може да е заклещено във вратата. Отворете и затворете вратата отново и натиснете бутона „старт презареждане“ (бутон за старт и пауза). Ако е необходимо, отворете вратата на пералната машина, отстранете част от дрехите и след това затворете вратата отново. Можете също така да опитате да изключите и включите отново пералната машина, да зададете програмата и след това да стартирате програмата. 

E18 Грешка в пералната машина

Когато вашата пералня открие запушване във филтъра или запушване или прегъване на маркуча за подаване на студена вода, тя ще покаже грешка E18 и няма да успее да стартира или продължи цикъла на пране. 

Грешка в пералня E23

Пералнята тече

Ако подозирате теч от вашата пералня, незабавно затворете крана за подаване. 

Грешка на пералня E32

Пералната машина мига „край“ в края на програмата

Това не е повреда. Системата за откриване на небалансирано натоварване е прекъснала цикъла на центрофугиране, защото прането е неравномерно разпределено. Разпределете малки и големи пране в барабана. Ако е необходимо, центрофугирайте прането още веднъж.

Грешка на пералня E33

Открита е излишна пяна

Намалете дозата на перилния препарат. Особено в райони с мека вода и когато перете само леко замърсено пране, количеството на препарата трябва да се намали съответно. 

Заключването за деца е активирано

Активираното заключване за деца е един от най-често срещаните проблеми при пералните машини на Bosch, който не позволява на потребителите да използват своята перална машина. За щастие, деактивирането на защитата за деца на вашата пералня е много лесно. В зависимост от модела на вашата пералня Bosch, има няколко начина, по които можете да деактивирате защитата от деца.

Появяване на символ на „кран“

Налягането на водата е твърде ниско или захранващият маркуч е блокиран или прегънат

Проверете налягането на водата от крана. Свържете се с вашия техник, ако налягането на водата е твърде ниско. Уверете се, че захранващият маркуч също е чист и не е прегънат.

Грешки Перални Hotpoint Ariston

F01 – Късо съединение или утечка. Прекъсване на силовата платка с дисплей

F02 – Моторът не работи за автоматична пералня

F03 – Датчикът е прекъснат или няма комуникация с/у процесора

F04 – Помпа, ниворегулаторът или платката

F05 – Блокирала помпа или ниворегулатор

F06 – Грешка в селектора за програми или не е определен кодът. Неизправна клавиатура или селектор.

F07 – Грешка – нагревател, ниворегулатор.

F08 – Прекъснат нагревател, утечка или ниворегулатор

F09 – SETUP-няма връзка със паметта. Силова платка

F10 – Ниворегулаторът е празен или в неутрално положение

F11 – Няма комуникация/връзка от помпата

F12 – Липса на връзката м/у дисплея и платката. CNC на платката

F13 – Датчикът на сушилнята е изключен

F14 – Прекъснати проводници или куплунгът на сушилнята CN111 и CN1

F15 – Сушилнята не се изключва. Липса на връзка -куплунгът, ниворегулаторът.

F16 – Неизправност на Горно пълнене на пералната-позиционерът

F17 – При обикновени врати не е включена.

F18 – Микропроцесорна грешка(платка за управление)

Грешки Перални Indesit

F01: Във веригата на симистора има късо съединение или утечка.

1. Проверява се куплунга за мотора на платката.

2. Проверява се за наличие на вода и влага.

3. Проверява се куплунга на двигателя за механични повреди на проводниците.

4. Заменя се платката.

F02: Моторът не работи, тахогенераторът окъсен/прекъснал.

1. Проверявайте се контактите на куплунга CNE на платката.

2. Поверяват се изводите на мотора.

3. Проверява се връзката на мотора с платката.

4. Прозвънява се намотката на мотора и тахогенератора.

5. Заменя се платката.

F03: Датчикът за температура е прекъснат/прекъснал/или няма обмен на данни между процесора и EEPROM

1. Проверявайте се контактите на куплунга CA1 на платката.

2. Проверяват се проводниците на датчика за температура.

3. Проверява се целостта на проводниците от датчика до куплунга.

4. Заменя се датчика или платката.

F04: Ниворегулатор в положение «пълно» и «празно» едновременно(залепнал в положение «празно»)

1. Проверявайте се контактите на куплунга CN1 на платката.

2. Проверявайте се контактите на ниворегулатора.

3. Проверява се целостта на проводниците от датчика до платката.

4. Заменя се ниворегулатора или платката.

F05: Блокирана помпа или залепнал ниворегулатор в положение „празна“.

1. Проверявайте контактите на куплунга CNF на платката и изводите на помпата.

2. Проверява се филтъра на помпата.

3. Проверява се намотката на помпата.

4. Заменя се помпата или платката.

F06: Грешка в селектора за програми (не е определен код)

1. Проверявайте се контактите на куплунг CND на платката.

2. Проверява се куплунга на селектора.

3. Проверява се целостта на проводниците от селектора до платката.

4. Проверява се селектор.

5. Заменя се селектора или платката.

F07: Залепнало реле на нагревателя.

1. Проверявайте се контактите на CN1 на платката.

2. Възстановяват се връзките на CN1.

3. Възстановяват се връзките на нагревателя.

4. Заменя се платката.

F08: Нагревателят е прекъснал или ниворегулаторът е залепнал в положение «пълно».

1. Проверявайте се контактите на куплунга CN1 на платката.

2. Установявате връзките на CN1.

3. Възстановяват се връзките на ниворегулатора.

4. Заменя се нагревателя, ниворегулатора или платката.

F09: Грешка SETUP-няма връзка с паметта (EEPROM).

1. Проверява се дали изводите на паметта (EEPROM) контактуват добре.

2. Проверява се съответствието на версията на паметта.

3. Поставя се съответствие на модела версия на програмата.

F10: Ниворегулаторът е в положение «празен» или в неутрално положение (нито «празен», нито «пълен»).

1. Проверявайте се контактите на куплунга CN1 на платката.

2. Проверявайте се контактите на ниворегулатора.

3. Проверяват се проводниците от ниворегулатора до платката.

4. Заменя се платката или ниворегулатора.

F11: Отсъствие на обратна връзка от помпата.

1. Проверявайте се контактите на куплунга CN1 на платката.

2. Проверяват се контактите на CNF на платката.

3. Проверява се куплунгът на помпата и ниворегулатора.

4. Проверява се намотката на помпата.

5. Заменя се помпата или платката.

F12: Отсъствие на връзка между дисплея и платката.

1. Проверява се куплунга CNC на платката.

2. Проверява се 8-контактния куплунг на дисплея.

3. Проверява се целостта на 8-проводния кабел между куплунгите CNC-CN.

4. Заменя се основната платка или платката на дисплея.

F13: Датчикът за температура на сушилнята е изключен.

1. Проверявайте се контактите на куплунга CAN на платката.

2. Проверяват се проводниците към датчика за температура на сушилнята.

3. Заменя се датчикът за температура или платката.

F14: Куплунга на сушилнята не е включена или проводниците са прекъснати.

1. Проверявайте контактите на куплунга CN111 на съединителната платка.

2. Проверява се куплунга CN1.

3. Заменя се съединителната платка.

F15: Сушилнята не се изключва.

1. Проверява се правилно дали е включена куплунга CN1 на съединителната платка.

2. Проверява се съединителния куплунг.

3. Проверява се включването на ниворегулатора.

4. Заменя се куплунга.

5. Заменя се ниворегулатора.

6. Заменя се съединителната платка.

F16:Неизправност на позиционера на пералните с горно пълнене.

1. Проверява се съединителния куплунг.

2. Проверява се блокировката и микропереключвателя на блокировката.

3. Проверява се свързването на блокировката.

4. Заменя се блокировката.

5. Заменя се съединителната платка.

F17: Блокировката на вратата не е включена/вратата отворена (за «Бързи врати»)

1. Проверете наличието на напрежение 220v на куплунга J4 на платката за управление на контакти 3 и 4, (отсъствие в дежурен режим) и наличие на напрежение 220v на блокировката-контакти 3 и 5.

2. Проверете работата на блокировката на куплунг J4 на платката за управление на контакти 1 и 2.

3. Проверете свързващите проводници на куплунг J4/блокировка.

4. Проверете ръчката на вратата.

5. Заменете блокировката.

6. Заменете платката.

F17: Блокировката на вратата не е включена/вратата отворена (за «Обикновени врати»)

1. Проверете наличието на напрежение 220v на куплунга J4 на платката за управление на контакти 2 и 3, (отсъствие в дежурен режим) и наличие на напрежение 220v на блокировката-контакти 1 и 3.

2. Проверете работата на блокировката на куплунг J4 на платката за управление на контакти 1 и 2.

3. Проверете свързващите проводници на куплунг J4/блокировка.

4. Проверете ръчката на вратата.

5. Заменете блокировката.

6. Заменете платката.

F18: DSP (цифров сигнален процесор)/микропроцесорна грешка.

•Заменя се платката за управление.

Грешки перални Candy / Hoover

E00 – неизправен модул – Defective „Cuore“ Control Module – Not Programmed „Cuore“ Control Module

E01 – неизправна блокировка – Door Safety Lock Device/Drum’s Braking device defective and/or Wiring

E02 – времето за пълнене на вода е превишило 3,5 минути – The Water Fill Phase was not completed within the designed limit time

E03 – времето за източване на водата е превишило 3 минути – The Water Drain Phase was not completed within the designed limit time

E04 – преливане , сработил е аквастопа(вода на дъното) – Several (3) interventions by the Anti-flood Safety Contact of Pressostat

E05 – датчикът за температура NTC е окъсен/прекъснал – NTC Temperature Reading Probe opened or shorted and/or Wiring

E06 – неизправен модул – Eeprom – Defective „Cuore“ Control Module and/or Wiring

E07 – няма сигнал от тахогенератора – MDL – Jammed Motor’s Rotor and/or Wiring

E08 – няма сигнал от тахогенератора – Defective Tachometric Dynamo (opened or shorted) and/or Wiring

E09 – неизправен симистор – Defective „Cuore“ Control Module (damaged Motor’s TRIAC) and/or Wiring

E12 – няма комуникация – Missing dialogue between „Cuore“ Control Module and Display board and/or Wiring

E13 – няма комуникация – Missing dialogue between „Cuore“ Control Module and Display board and/or Wiring

E14 – MDL – неизправен модул – Defective „Cuore“ Control Module and/or Wiring

E14 – INVENSYS – нагревател – Missing Water Heating: defective NTC Probe and/or defective Water Heating Element and/or Wiring

E15 – неизправен модул – Defective „Cuore“ Control Module – Not Programmed „Cuore“ Control Module

E16 – нагревател – Water Heating Element is short circuited or defective electrical insulation.

E17 – няма сигнал от тахогенератора – Wrong signal from Tachometric Dynamo.

E17 – неизправен модул – Defective „Cuore“ Control Module and/or Wiring – Wrong Network Frequency

Списък на кодове за грешки на перални CANDY и HOOVER с трифазен мотор:

E01 – неизправна блокировка – Faulty Door Lock Safety Device or Wiring.

E02 – времето за пълнене на вода е превишило 3,5 минути – Base Water Load Not Finished Within The Limit Time Of 3′ 30″.

E03 – времето за източване на водата е превишило 3 минути – Drain Phase Lasting A Longer Time Than 3′.

E04 – преливане , сработил е аквастопа(вода на дъното) – Intervention By The Anti Flood Safety Of Pressostat

E05 – датчикът за температура NTC е окъсен/прекъснал – Faulty NTC Temperature Reading Probe Or Wiring

E06 – неизправен модул – Faulty „Core“ Control Board Or Wiring.

E07 – прегряване на IPM – Overheating of The Ic IGBT Component Of „Core“ Board(T>90°C)

E08 – няма сигнал от тахогенератора – Opened/Shorted Coil Of Tachometric Dynamo Or Board Or Wiring

E09 – неизправен IPM или мотор – Opened/Shorted Ic IGBT On „Core“ Board or Opened/Shorted Motor.

E11 – неизправен модул на сушилнята – Faulty Drying Module Opened/Shorted Or Wiring (WD Only).

E12 – няма комуникация – Missing Dialogue Between Boards Or Wiring.

E13 – няма комуникация – Missing Dialogue Between Boards Or Wiring.

E14 – неизправен модул – Faulty „Core“ Control Board Or Wiring.

Списък на кодове за грешки, записани в паметта на електронния модул :

E0 – неизправен модул

E1 – неизправна блокировка

E2 – времето за пълнене на вода е превишило 3,5 минути

E3 – времето за източване на водата е превишило 3 минути

E4 – преливане , сработил е аквастопа(вода на дъното)

E5 – датчикът за температура NTC е окъсен/прекъснал

E6 – неизправен модул

E7 – няма сигнал от тахогенератора

E8 – няма сигнал от тахогенератора

E9 – неизправен симистор

EA – неизправен селектор(не си намира програмата)

EB – неизправен електронен модул на сушилнята

EC – няма обмен на данни между модулите

ED – няма обмен на данни между модулите

Грешки перални LG

IЕ – няма подаване на вода – необходимото ниво на водата(246) не е достигнато за 8 минути от включването на магнетвентила

OE – няма източване на водата – водата не е източена за 10 минути

UE – дисбаланс

– прането е твърде малко

– пералнята не е нивелирана

– прането е струпано само от едната страна

FE – преливане – нивото на водата е превишило горната граница (213) , помпата се включва автоматично

PE – повреден ниворегулатор(пресостат) – честотата на изхода на аналоговия пресостат е извън зададените стойности

dE – отворен люк

– люкът не е затворен

– повредена блокировка

tE – грешка в нагряването – съпротивлението на датчика за температура е извън зададените граници

– повреден датчик за температура

CE – сработила токова защита

– късо съединение в статора на мотора

LE – мотора не върти

EE – EEPROM

Грешки перални MIELE

Ein мига – включена защита от деца , избраната програма се променя след 3 минути

Vorwasche мига – няма сигнал от ниворегулатора

Hauptwasche мига – датчик за температура(NTC) окъсен/прекъснал, или времето за нагряване на водата е превишено

Spulen 1-2 мига – няма сигнал от тахогенератора (четки)

Spulen 3 мига – програмна грешка

Spulstop мига – аквастоп

Endschleudern мига – в последните 2 секунди на центрофуга с 400 об./мин. , оборотите не са достигнати или са превишени

Wasserablauf мига – няма източване на водата

Wasserzulauf мига – нивото на водата не е достигнато

Wasserzulauf и Wasserablauf мигат – вода на дъното

Грешки перални Whirlpool

FH – няма подаване на вода ( магнетвентила не е отворен / запушен / ниско налягане на водата )

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

FA – сработил е аквастопа

– проверява се за наличието на течове

– проверява се помпата

– проверява се изключвателя на аквастопа

– проверяват се свързващите проводници

FP – помпата е блокирала / не работи / малък дебит

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F1 , F2 – преливане или е сработил аквастопа

– проверява се ниворегулатора

– проверява се изключвателя на аквастопа

– проверяват се свързващите проводници

F3 – няма източване на водата

– проверява се помпата

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F4 – няма нагряване на водата

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

F5 – повреден датчик за температура(окъсен, прекъснал)

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

F6 – няма сигнал от тахогенератора

– проверява се дали оста на мотора не е блокирала

– проверяват се четките

– проверява се тахогенератора

– проверяват се свързващите проводници

F7 – симистора на мотора дава накъсо

– проверява се мотора

– заменя са платката

F8 – повреден нагревател

– проверява се нагревателя

– заменя се платката

F9 – преливане ( сработил е аварийния контакт на пресостата )

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F10 – повреден датчик за прегряване на симистора

– проверява се мотора

– проверява се свързването на датчика

– заменя са платката

F11 – няма обмен на данни между платката и дисплея

– заменя са платката

F12 – сработила е защитата на нагревателя

– проверява се нагревателя

– заменя се платката

F13 – повреден ниворегулатор

– проверява се ниворегулатора

F14 – грешка в EEPROM

– заменя са платката

Кодове за грешки в пералнята Gorenje

F1. Този код ни казва, че веригата е прекъсната или е възникнало късо съединение във веригата на температурния сензор. Това означава, че или окабеляването, доставящо термичния сензор, и го свързващо към електронния модул и нагревателя, е било прекъснато, или контактите са изгорели.

F2. Контролният модул не получава сигнал за затваряне на люка. Това означава, че управляващият сигнал от контролния блок на люка не идва в контролния модул на пералнята Gorenje, което означава, че модулът дава грешка и спира програмата за пране. В по-голямата част от случаите причината за това е дефектна UBL, но може да има отворена верига между UBL и контролния модул.

F3. При два опита необходимия минимум вода не беше събран. Това означава, че пералнята се опита да изтече минимум вода в резервоара в рамките на 4 минути и тя не успя. След това тя опита отново, като прекара още 4 минути, след това контролния модул спря да се опитва и издаде код F3. Най-често причините за това са:

ниско налягане във водоснабдяването (отсъствието му);

проблеми с вентила за пълнене (запушване, повреда);

в много по-редки случаи превключвател за налягане.

F4. Тази грешка показва прекъсване между сензора Hall и контролния модул на пералнята Gorenje. В този случай или тахометърът просто е изгорял, или контактите му са изгорели, или е имало прекъсване на окабеляването. Също така не е изключен проблем с електронния модул, който не може да разпознае сигнала от сензора на Хол. Грешката възниква 3 минути след изчезването на сигнала от тахометъра. След това машината спира да изпълнява програмата за пране, изтегля студена вода в резервоара и след това я източва, след което издава кода F4. При модели на машини с инверторен двигател, приблизително същото се случва с инвертора.

F5. Неизправността на полупроводниковия елемент (триак), който управлява мотора. В този случай, поради съответния полупроводников елемент, контролното табло не може да регулира работата на двигателя. Причините за това могат да бъдат късо съединение или прекомерно нагряване на двигателя. Същата грешка се появява при модели с инверторен двигател.

F6. Тази грешка се появява, ако водата в резервоара се загрява твърде бавно или изобщо не се нагрява. След активиране на нагревателния елемент, управляващият модул, използвайки температурен датчик, следи повишаването на температурата на водата и проверява параметрите, зададени от програмата. Ако индикаторите се разминават с повече от 150В, пералнята генерира грешка F6 след изпълнение на програмата за пране. Характерна особеност на тази грешка е, че пералнята във всеки случай завършва прането, изплакването и преденето, само тогава тя ще издаде посочения код. Възможни причини:

дефектен сензор за температура;

изгорен нагревателен елемент;

дефектен електронен модул.

F7. Този код ще се появи, ако пералнята не може да изпомпва отпадъчните води и нивото й не намалее под „минималното“. Нивото на водата в резервоара може да не намалява изобщо или да се понижава много бавно. За разлика от други марки автомобили, Gorenje повтаря процедурата за източване, ако това не даде ефект, грешка F7 излита. Причините за грешката F7 могат да бъдат разгледани:

неизправност или силно блокиране на помпата;

запушен филтър за боклук;

отказ на захранването на изпускателната помпа;

превключвателят за налягане не е в ред;

управляващият модул се е счупил.

F8. Тази грешка означава по-ниска скорост на въртене на барабана от тази, която е включена в програмата за завъртане. С други думи, ако модулът открие, че барабанът се върти със скорост под 100 оборота в минута по време на въртене, F8 ще изскочи. При нормални условия машината не дава такава грешка, тя може да бъде открита само чрез извършване на сервизен тест. Защо се появява тази грешка? Моторът изгоря, електронният модул се повреди, инверторът (за някои модели машини) се повреди, задвижващият колан се разхлаби.

F9. Тази грешка възниква в пералните машини Gorenje, оборудвани със система Aqua Stop и означава, че водата е попаднала в тавата за миене. Факт е, че такива машини имат специален тиган, оборудван със сензор за откриване на теч. Ако резервоарът на колата изгори или тръбата започне да тече, водата неизбежно ще попадне в тигана, сензорът за теч ще работи и пералнята ще спре.

F1. Няма да описваме този код за грешка, тъй като това вече е направено като част от предишния параграф. Дешифрирането му е абсолютно същото.

F2. В рамките на 8 минути пералнята не успя да изтече минимално количество вода в резервоара. През определеното време пералнята Gorenje прави два опита за изтегляне на вода, ако не успее, се появява F2 кодът. Причините за този проблем могат да бъдат много:

запушена филтърна мрежа, инсталирана пред насипния клапан;

във водоснабдяването няма вода;

налягането на водата е твърде ниско;

пълнещият клапан не работи;

превключвателят за налягане не е в ред.

F31. Няма комуникация между тахометъра и контролния модул. Ако връзката между сензора на Хол и електронния модул е ​​прекъсната, системата спешно спира двигателя. В рамките на 4 минути модулът се опитва да рестартира двигателя два пъти и ако връзката не е установена, се издава код F31. Тази грешка може да бъде причинена от дефектен сензор на Хол, подходящи за него електрически комуникации или от самия контролен модул.

F32. Дефектен електронен контролер на двигателя. На някои модели перални машини Gorenie е инсталиран специален електронен блок, който регулира двигателя; ако изгори, ще се появи указаната грешка.

F4. Температурният сензор открива несъответствие между действителната температура на водата в резервоара и стойността, въведена в програмата. Ако нагревателят не загрява водата в резервоара до необходимата температура за определеното време, тогава в края на програмата за пране се показва код F4. Допустима грешка + -150В. Причини: нагревателен елемент или управляващ модул.

F41. Температурният сензор засече силно прегряване на водата в резервоара. В този случай нагревателят загрява водата в резервоара до максималната температура, дори ако това не се дължи на програмата за измиване. За да се избегне прегряване и повреда на нагревателя, системата спешно го деактивира и се показва грешка F41. Причината, най-вероятно, е полупроводников елемент (реле) на управляващия модул.

F43. TEN се загрява твърде бързо. В този случай системата спешно спира работата на програмата за пране и съответно работата на нагревателя, за да се предотврати повредата на тази част и евентуален пожар. Това може да се случи, ако електронният модул задейства нагревателния елемент, когато в резервоара има твърде малко вода или изобщо няма такава. Причини: превключвателят за налягане е повреден, резервоарът тече, управляващият модул е ​​счупен.

F5. Подобна грешка може да се види, ако пералнята Gorenje не успя да изтече напълно водата от резервоара за 2 опита в рамките на 4 минути. След това потребителят може да натисне бутона за стартиране на програмата и машината ще се опита отново да източи водата, ако този опит също е неуспешен, пералнята ще виси напълно. Какво може да се случи?

Изчерпана, запушена помпа.

Прекъсната мощност на помпата.

Филтърът за отпадъци, дренажната тръба или маркучът са запушени зле.

Тръбата на превключвателя за налягане е запушена или просто изгоряла. Възможно е също да се повреди окабеляването към датчика за ниво на водата или съответните контакти.

В редки случаи е виновен електронният контролер.

F61. При завъртане барабанът се върти твърде бавно. За да се изясни декодирането на грешка, трябва да се каже, че преди модулът да покаже кода F61, той трябва да определи несъответствието между скоростта на въртене на барабана с най-малко 100 оборота в минута и за това е необходимо да стартирате теста за обслужване. При нормална работа на пералнята тази грешка няма да се появи. Причини: двигателят, управляващият модул е ​​повреден, задвижващият ремък е слаб.

F63. Електрониката за управление на двигателя не може да комуникира с модула за управление. Кодът се появява веднага след неизправност. Причини: неизправност на електронния блок, неговите електрически комуникации или модул за управление.

ZANUSSI

E11 – затруднено пълнене на вода

– затворен кран или ниско налягане на водата

– маркуча за мръсна вода е неправилно монтиран

– повреден магнетвентил

– теч от казана или от ниворегулатора

– повреден ниворегулатор

– прекъснал кабел

– повредена платка

E13 – изтичане на вода

– маркуча за мръсна вода е неправилно монтиран

– няма налягане във водопроводната мрежа

– повреден магнетвентил

– изтичане/запушване маркучето на ниворегулатора

– повреден ниворегулатор

E21 – проблеми с източването

– маркучът е пречупен, запушен, неправилно поставен

– филтърът е запушен/замърсен

– повредена помпа

– прекъснал кабел

– повредена платка

– утечка на нагревателя на корпус

E23 – изгорял симистор на помпата

– повредена помпа

– прекъснал кабел

– повредена платка

E24 – повреда в схемата за контрол на помпата

– повредена платка

E33 – несъответствие между показанията на аналоговия и първо ниво на контактния пресостат

– повреден ниворегулатор

– утечка на нагревателя на корпус

– нагревател

– прекъснал кабел

– повредена платка

E35 – изтичане на вода

– повреден магнетвентил

– изпускане в ниворегулатора

– повреден ниворегулатор

– прекъснал кабел

– повредена платка

E36 – повреда в схемата за контрол на аналоговия пресостат

– повредена платка

E37 – повреда в първо ниво на ниворегулатора

– повредена платка

E39 – повреден датчик за преливане

– повредена платка

E41 – вратата е отворена / повредена блокировка

– прекъснал кабел

– повредена платка

E42 – вратата не се затваря / повредена блокировка

– прекъснал кабел

– повредена платка

E43 – повреден симистор на блокировката

– повредена блокировка

– прекъснал кабел

– повредена платка

E44 – повреда в схемата за контрол на блокировката на вратата

– повредена платка

E45 – повреда в схемата за контрол на симистора на блокировката на вратата

– повредена платка

E51 – симистора на мотора дава накъсо

– повредена платка

– утечка в мотора или кабелите

E52 – няма сигнал от тахогенератора

– повреден мотор

– прекъснал кабел

– повредена платка

E53 – повреден симистор на мотора

– повредена платка

E54 – повредени контакти на релето на мотора

– повредена платка

– утечка в мотора или кабелите

E61 – недостатъчно загряване на водата

– повреден датчик за температура

– повреден нагревател

– прекъснал кабел

– повредена платка

E62 – времето за загряване на водата е превишено

– повреден датчик за температура

– повреден нагревател

– прекъснал кабел

– повредена платка

E66 – повредено реле на нагревателя

– повредена платка

– утечка на нагревателя към корпус

E71 – повреден датчик за температура

– повреден датчик за температура

– прекъснал кабел

– повредена платка

E74 – неправилно поставен датчик за температура

– неправилно поставен датчик за температура

– повреден датчик за температура

– прекъснал кабел

– повредена платка

E91 – несъответствие във версията на дисплея и платката

– прекъснал кабел

– повреден дисплей

– повредена платка

E92 – несъответствие във версията на дисплея и платката

– повреден дисплей

– повредена платка (не отговаря на модела на пералнята)

E93 – неправилна конфигурация на пералнята

– неправилни данни за конфигурация

– повредена платка

E94 – неправилна конфигурация на цикъла

– неправилни данни за конфигурация

– повредена платка

E95 – няма връзка между процесора и EEPROM

– повредена платка

E97 – несъответствие между селектора за програми и конфигурацията на пералнята

– повредена платка (неправилни данни за конфигурация)

EB1 – проблеми с честотата на захранващо напрежение (неподходящо/смущения)

– повредена платка

EB2 – високо захранващо напрежение (неподходящо/смущения)

– повредена платка

EB3 – ниско захранващо напрежение (неподходящо/смущения)

– повредена платка

EF1 – задръстен филтър (времето за източване е превишено)

– маркучът е пречупен/запушен/много дълъг

– запушен филтър

– предупреждението се показва в края на цикъла (отделен светодиод)

EF2 – поставен е много прах за пране (твърде много пяна)

– поставен е твърде много прах за пране

– маркучът е пречупен/задръстен

– запушен филтър (отделен светодиод)

E00 – няма грешки

Fagor

Код описание

  F01   превишено е времето за пълнене на вода (8 минути)

  F02   превишено е времето за източване на водата (6 минути)

  F03   отчетен е дисбаланс (18 пъти за 15 минути)

  F04   блокировка на вратата

  F05   датчик за температура (NTC) окъсен/прекъснал

  F06   превишено е времето за нагряване на водата (5C за 15 минути)

  F07   преливане (аквастоп)

  F08   селектор

  F09   мотор (няма сигнал от тахогенератора)

  F10   мотор (няма реверс за 1 минута)

Neo

Err 01 – мига индикатор СТАРТ/ПАУЗА – блокировка

– проверява се блокировката

– проверяват се свързващите проводници

Err 02 – мига индикатор ГОТОВНОСТ- няма вода в казана (ниско налягане на водата, задръстен входящ филтър)

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

Err 03 – мигат индикатори СТАРТ/ПАУЗА и ГОТОВНОСТ – няма източване на водата(повредена помпа или задръстен филтър)

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

Err 04 – мига индикатор КРАЙ на програмата – преливане(автоматично включва помпата)

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверява се маркучето на ниворегулатора

Err 05 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с нагревателя или датчика за температура

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

Err 06 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблем с мотора

– проверява се мотора

Err 07 – мигат индикатори КРАЙ на програмата , ГОТОВНОСТ и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с мотора

– проверява се мотора

Err08 – светят постоянно индикаторите КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблеми със захранването ( пералнята спира да работи при напрежение под 180 волта и над 260 волта )

– проверява се захранващото напрежение

BAUKNECHT

FH – няма подаване на вода ( магнетвентила не е отворен / запушен / ниско налягане на водата )

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

FA – сработил е аквастопа

– проверява се за наличието на течове

– проверява се помпата

– проверява се изключвателя на аквастопа

– проверяват се свързващите проводници

FP – помпата е блокирала / не работи / малък дебит

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F1 , F2 – преливане или е сработил аквастопа

– проверява се ниворегулатора

– проверява се изключвателя на аквастопа

– проверяват се свързващите проводници

F3 – няма източване на водата

– проверява се помпата

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F4 – няма нагряване на водата

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

F5 – повреден датчик за температура(окъсен, прекъснал)

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

F6 – няма сигнал от тахогенератора

– проверява се дали оста на мотора не е блокирала

– проверяват се четките

– проверява се тахогенератора

– проверяват се свързващите проводници

F7 – симистора на мотора дава накъсо

– проверява се мотора

– заменя са платката

F8 – повреден нагревател

– проверява се нагревателя

– заменя се платката

F9 – преливане ( сработил е аварийния контакт на пресостата )

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

F10 – повреден датчик за прегряване на симистора

– проверява се мотора

– проверява се свързването на датчика

– заменя са платката

F11 – няма обмен на данни между платката и дисплея

– заменя са платката

F12 – сработила е защитата на нагревателя

– проверява се нагревателя

– заменя се платката

F13 – повреден ниворегулатор

– проверява се ниворегулатора

F14 – грешка в EEPROM

– заменя са платката

AEG

C0 (F0) – несъответствие между аналоговия и цифровия пресостати / утечка на нагревателя на корпус

– проверява се нагревателя за утечка на корпус

– проверяват се маркучетата на ниворегулаторите

C1 (F1) – няма подаване на вода (магнетвентила не е отворен / запушен / ниско налягане на водата)

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

C2 (F2) – помпата е блокирала / не работи / малък дебит

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

C3 ( F3 ) – сработил е аквастопа

– проверява се за наличието на течове

– проверява се помпата

– проверява се изключвателя на аквастопа

– проверяват се свързващите проводници

C4 ( F4 ) – повредена циркулационна помпа

– проверява се циркулационната помпа

– проверяват се свързващите проводници

– заменя се платката

C5 (F5) – сработил е датчика за прегряване на мотора

– проверява се мотора

C6 ( F6 ) – повреден ниворегулатор / повреден аналогов пресостат / повреден нагревател

– проверява се ниворегулатора

– проверява се аналоговия пресостат

– проверява се нагревателя

C7 (F7) – няма нагряване на водата (маркучът за мръсната вода на пералнята не е правилно монтиран – краят му трябва да бъде на височина 60-90 сантиметра от пода)

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се контактите на релето

– проверяват се свързващите проводници

C8 (F8) – повреден датчик за температура

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

C9 (F9) – няма импулси от тахогенератора

– проверява се дали оста на мотора не е блокирала

– проверяват се четките

– проверява се тахогенератора

– проверяват се свързващите проводници

CA (FA) – повреден симистор (MOS – транзистор)

– заменя са платката

CB (FB) – преливане (сработил е аварийния контакт на пресостата)

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

CC ( FC ) – повреден датчик за прегряване на MOS-транзистора

– проверява се свързването на датчика

– заменя са платката

CD ( FD ) – повредена блокировка

– проверява се блокировката

– проверяват се свързващите проводници

CE ( FE ) – липсва сигнал от разпределителя за вода

– проверяват се мотора и редуктора на разпределителя за вода

CF ( FF ) – грешка в EEPROM

– заменя се платката

Smeg

Решения за кодове на грешки

  • OPEN Вратата не е добре затворена. Опитайте да затворите отново.
  • E1 Устройството за спиране на водата е задействано. Прекъснете захранването, затворете крана за вода и се свържете с най-близкия сервизен център.
  • E2 Устройство против разливане (само външна програма за пране)
  • E4 NTC вода в късо съединение или прекъснато.
  • E5 Не е взета вода за измиване. Вижте точка 2 в таблицата за отстраняване на неизправности.
  • E6 Водата не е изпомпана. Вижте точка 4 в таблицата за отстраняване на неизправности.
  • E10 Мотор над ток.
  • E11 Триак за управление на двигателя в късо съединение или прекъснат.
  • Е12 Оборотомер.
  • E13 PTC блок за врати.
  • E14 NTC сушилня в късо съединение или прекъсната.
  • Повреда 2 Програмата за пране не стартира. ПОВРЕДА 2. Вратата не е добре затворена. Натиснете го към машината.
  • Повреда 3 Водата не влиза в машината. ПОВРЕДА 3. Нарушен вход за вода. Проверете дали: кранът за вода е отворен, мрежестият филтър на входната тръба е чист. (Натиснете отново бутона СТАРТ).
  • Повреда 7 Водата се изпомпва слабо или изобщо не се изпомпва (машината сигнализира ПОВРЕДА 7). Изходът за вода е запушен. Проверете дали: филтърът е чист, изходната тръба не е задръстена, изходящата тръба е разположена по-високо от 1 m. (Натиснете копчето START отново).
  • AF: 01 Водата не се нагрява в рамките на разрешеното време. Цикъл в ход, фази на отопление.
  • AF: 02 Температурната разлика между двете сонди, “TL1” и “TC”, е повече от 2°C (активна само при WD серия)
  • AF: 04 Сонда “TL1” (температура в камерата) показва показание, по-високо от действителната температура.
  • AF: 05 Сондата за работна температура „TL1“ генерира необичаен сигнал (сондата е „отворена“).
  • AF: 07 Сондата за температура на сушене TA1 генерира необичаен сигнал (сондата е „отворена“).
  • AF: 10 Контролната температурна сонда TCL генерира необичаен сигнал (сонда „отворена“). (активен само при WD серия)

Решения за кодове на грешки

  • AF: 11 Няма студена вода по време на пълнене.
  • AF: 13 Без деминерализирана вода.
  • AF: 17 Времето за пълнене със студена вода не е правилно.
  • AF: 19 Времето за пълнене на Demi е твърде дълго. Устройството отнема твърде много време, за да поеме деминерализирана вода.
  • AF: 23 Няма достатъчно вода. Нивото на водата в камерата е твърде ниско.
  • AF: 25 Неизправност, свързана с помпата за миене „ML“. Налягането на помпата за измиване е твърде ниско.
  • AF: 26 Неизправност, включваща поемане на вода в камерата в неподходящ момент. Вентилът за всмукване на студена вода „EVF“ може да е повреден.
  • AF: 28 Неизправност, включваща деминерализирана вода, поета в резервоара в неподходящ момент. Вентилът за всмукване на студена вода „EVF“ може да е повреден.
  • AF: 29 Камерата не се изпразва. Не се извършва изпомпване.
  • AF: 30 По време на работния цикъл нивото на водата в камерата надвишава безопасното ниво. Ниво на безопасност на водата.
  • AF: 32 Стояща вода в камерата за пране с устройство в режим на готовност.
  • AF: 33 Аномалия при всмукване на вода на парния кондензатор. Няма вода в парния кондензатор.
  • AF: 34 Неизправност при оттичане на вода от парния кондензатор.
  • AF: 37 Проблеми с дренажа при използване на смес от вода.
  • A: 41 P1 Аномалия при прием на перилен препарат
  • A: 42 P2 Аномалия при прием на перилен препарат
  • A: 43 P3 Аномалия при прием на перилен препарат. Еквивалентен на A 41, но за P3.
  • AF: 54 Разпознато отваряне на вратата с цикъл в ход. Неизправност на микропревключвателя за блокиране на вратата.
  • AF: 56 Неизправност на устройството за блокиране на вратата, повреда при автоматично отваряне.
  • AF: 58 Грешка при нагряване на сушилнята.
  • AF: 67 Неизправност при „охлаждане“ на двигателя на сушилнята. Охлаждането е включено в края на фазата на сушене, за да доведе обработения товар и нагревателните елементи до безопасна температура
  • A: 68 P1 Джери може да се изпразни
  • A: 69 P2 Джери може да се изпразни
  • A: 70 P3 Джери може да се изпразни
  • AF:73 Грешка при съхранение на данни във вътрешната памет
  • AF: 74 Теч на вода от камерата. Алармата е активирана само с монтиран аксесоар Acquastop.
  • AF: 75 Без сол в омекотителя. Тази аларма не се появява на дисплея, но се записва в паметта на уреда; съответният светодиод светва на дисплея.
  • AF: 77 Температура на входящата вода над 45°C; температурата на предпране трябва да бъде под 45°C. Алармата обикновено е деактивирана при продукти от серия GW.
  • AF: 78 Неуспешно възстановяване. Проблем с дънната платка. Грешка при нулиране на състоянието. Датата не е запазена правилно при последното изключване на устройството.
  • AF: 79 Програмата не е съвместима. Проверката е извършена при стартиране: грешка в настройката на програмата. Програмата не може да бъде стартирана (напр. защото не е налична рециклирана вода или алтернативен дренаж)
  • AF: 84 Температурата на сушилнята е по-висока от действителната
  • AF: 91 Вътрешната памет е пълна. Няма отговор. Ако функцията за презаписване на настройките не е включена, устройството се изключва; той не изпълнява никакви следващи цикли, докато паметта не бъде изчистена. Изтеглете и изчистете паметта, като следвате процедурата, описана в ръководството на WD-TRACE.
  • AF: 92 Поддръжка на изсушаващ филтър. Сменете изсушаващия абсолютен филтър и нулирайте брояча. Също така решете дали да смените относителния филтър.
  • AF: 93 Поддръжка на устройството. Обслужете устройството и проверете всички части, потенциално подложени на износване. Решете дали да направите някакви замени.
  • AF: 94 Температура e под целевата температура по време на фазата на удължаване. T не е стабилен.
  • AF: 96 Неизправност на аналоговия пресостат.

Ignis

  • Икона за заключване на захранващия кран Водата не влиза в машината. Уверете се, че кранът за вода е отворен, налягането във водоснабдителната система е добро, маркучът и филтърът са проходими.
  • Икона на помпа Отпадъчните води не се оттичат. Огледайте цялата дренажна система за запушване, маркуч, филтър, дренажна помпа.
  • bdd (всички светодиоди светят) Барабанът не е затворен. Затворете отново барабана.
  • F09 Открито преливане на вода в резервоара. Огледайте пералнята за течове, тава за отцеждане.
  • F02 – F35 с изключение на F09 Неизправности на електронния модул. Необходимо е да се диагностицира електронният модул, неговите вериги.
  • FA Няма натрупана вода, сензорът за ниво изпраща сигнал за празен резервоар. Уверете се, че водата тече. Проверете сензора за ниво.
  • FOD Повишено разпенване по време на пране. Намалете дозата на препарата или използвайте различен прах.

Amica

  • E01 Няма обратен сигнал от блокировката на вратата. След 15 секунди се показва код E01 и програмата за пране се прекратява. Вратата на пералнята е отворена. Дефектно блокиране. Механизмът за заключване на вратата не измества сензора за блокиране достатъчно далеч.
  • E02 Време за пълнене по-дълго от 2 минути Светодиодът „Готовност“ мига по време на прането (което не е прекратено). След приключване на прането се показва кодът за грешка E02. По-нататъшното пълнене над нивото на регулатора на налягането е блокирано. Ниско водно налягане в мрежата. Частично блокиран входящ маркуч или клапани.
  • E04 4 Сигнал „Препълване“ от регулатора на налягането. Показва се кодът за грешка E04, помпата се включва и програмата за измиване се прекратява. След 1,5 минути след изпращане на сигнал „Резервоарът е празен“ от контролера на налягането, помпата се изключва. Ако впоследствие се открие вода, докато се показва грешка E04, помпата се рестартира. Соленоид вентили, заключени в позиция „Отворено“. Големи колебания в налягането на водата по време на цикъла на пране. Цикълът на пране започва със затворен вход за вода, който след това се отваря по време на прането. Дефектен регулатор на налягането.
  • E05 Няма сигнал от контролера за налягане 10 минути след началото на пълненето. Показва се кодът за грешка E05 и програмата за пране се прекратява. Няма водоснабдяване. Много ниско налягане на водата в мрежата. Дефектен електромагнитен клапан. Дефектен регулатор на налягането. Контролен вентил (перални с AquaSpray) заключен в положение „изключено“ E03. Време за изтичане на водата по-дълго от 1,5 минути. Светодиодът „Готовност“ мига по време на прането (което не е прекратено). Следващият цикъл на центрофугиране след източване на водата е ограничен до 400 об./мин. Частично запушен филтър на помпата. Частично запушен изпускателен маркуч.
  • E06 Няма сигнал „празно“ от контролера за налягане 10 минути след началото на изпускането на водата Кодът за грешка E06 се показва и програмата за измиване е прекратена. Блокирана помпа. Блокиран изпускателен маркуч. Контролният вентил е заключен в положение „включено“. Дефектен регулатор на налягането.
  • E07 Сигнал (отворени контакти) от плаващия сензор — вода на дъното на варела. Показва се кодът за грешка E07 и програмата за пране се прекратява. Помпата се включва и след това се изключва 1,5 минути след изпращане на сигнал „Резервоарът е празен“. Теч на вода от ваната или маркучите. Дефектен сензор.
  • E08 Входно напрежение извън обхвата 160-253V, 50/60Hz. Показва се код за грешка E08, измиването не може да започне. След нулиране грешката се показва отново, ако причината не е отстранена. Неправилно мрежово напрежение.
  • E10 Проблем с впръскване на вода по време на миене. Проверете дали налягането на водата е твърде ниско. Изправете водопроводната тръба. Проверете дали филтърът на входящия клапан е блокиран.
  • E11 Неизправност на триака за блокировка на вратата. След 2 секунди се показва код за грешка E11 и програмата за пране се прекратява. Дефектна електронна платка.
  • E12 Преливане на вода. Рестартирайте пералнята
  • E21 Моторът е блокиран: към двигателя се подава напрежение, но няма сигнал от генератора на скоростта. Показва се кодът за грешка E21 и програмата за пране се прекратява. Дефектен двигател (генератор на скорост, термичен превключвател или намотка). Премахнат блок за свързване на мотора. Терма| превключете отворена улика за прегряване на двигателя.
  • E21 Източване на вода извън работно време. Проверете дали дренажният маркуч не е запушен.
  • E22 Триак на двигателя на късо — има сигнал от генератора на скорост, въпреки че към двигателя не се подава захранване. Показва се кодът за грешка E22 и програмата за пране се прекратява. Дефектни електронни вериги (грешката понякога може да бъде причинена от силно небалансиран товар, като например одеяло или халат)
  • E30 Вратата не е затворена правилно. Рестартирайте, след като вратата е затворена. Проверете дали дрехите са заседнали.
  • E31 Температурен датчик на късо Програмата за измиване не се прекратява и след нейното завършване се показва код за грешка E31. Дефектен температурен датчик.
  • E32 Температурен сензор отворен Програмата за измиване не се прекратява и след приключването й се показва код за грешка E32. Дефектен температурен датчик.
  • E42 Време за отключване на вратата повече от 120 s. Грешката възниква в края на прането, ако след прането вратата не е
  • Отключен в рамките на 2 минути. Пералната машина показва грешка E42 и друг цикъл не може да бъде стартиран, преди сигналът за грешка да бъде нулиран. Ключалката на вратата е повредена. Вратата се заключва механично.
  • E51 Неправилни данни в паметта на програмата. Показва се като код за грешка, стартирането на пералната машина не работи. Програматорът е повреден (процесор).
  • E52 Неправилни данни в паметта на конфигурацията Показва се като код за грешка, пералната машина стартира неработещо. Програматорът е повреден (процесор).
  • E53 EMC грешки на входната верига Показва се като код за грешка, пералната машина не може да стартира. Програматорът е повреден (процесор)
  • E54 Грешки на Autotest Показва се като код за грешка, пералната машина не стартира. Програматорът е повреден; повредена верига NTC.

Fagor

  • F01

Не е попълнено в разрешеното време (8 минути) – пералнята не се пълни

Проверете налягането на водата в мрежата

Проверете входящите маркучи за прегъвания

Проверете входния филтър

Проверете входния клапан за вода

Повреда на превключвателя за налягане

Неизправност в окабеляването

  • F02

Не е източена в разрешеното време (6 минути) – пералнята не успява да източи водата

Проверете дали филтърът не е блокиран или запушен

Проверете дали дренажният маркуч не е запушен или запушен

Проверете окабеляването към дренажната помпа

Проверете дали дренажната помпа не е дефектна

Проверете сензора за ниво или превключвателя

Проверете окабеляването към сензора за ниво

  • F04

Грешка в предпазното заключване на вратата

Проверете дали вратата е затворена и заключена правилно

Проверете окабеляването

Проверете ключалката на вратата

  • F05

Неизправност на NTC – температурен сензор, открит като отворена верига или късо

Проверете окабеляването към температурния сензор

Проверете термистора

  • F06

Открита е грешка при нагряване на вода – Неуспешно нагряване за 15 минути

Проверете кабелите за измиване на нагревателя и термостатите

Проверете нагревателя за измиване за непрекъснатост

Проверете NTC (температурен сензор) сонда

  • F07

Помпата за препълване или източване не е във веригата

Проверете за доказателства за преразпенване – може да задейства превключвателя за налягане

Проверете окабеляването към сензора за ниво

Проверете дали пресостатът не е дефектен

Входният вентил за вода е заключен отворен

Проверете дренажната помпа за непрекъснатост

  • F08

Открита е повреда на двигателя

Проверете съединителния блок на мотора

Проверете окабеляването

Проверете въглеродните четки на двигателя, ако има такива

Проверете връзките на тахо

Проверете мотора

  • F09

Установено е, че моторът не се движи на заден ход

Проверете съединителния блок на мотора

Проверете окабеляването

Проверете въглеродните четки на двигателя

Проверете връзките на тахо

Проверете мотора

  • F10

Комуникационна грешка между електронните контролни платки и окабеляването

Проверете окабеляването и снопа между таблата за управление

Проверете електронните контролни модули

  • F11

Комуникационна грешка между платките и окабеляването

Проверете окабеляването и снопа между таблата за управление

Проверете електронните контролни модули

  • F12

Комуникационна грешка между електронните контролни платки и окабеляването

Проверете окабеляването и снопа между таблата за управление

Проверете електронните контролни модули

  • C03

Активирана защита от извънбаланс

Имайте предвид, че малките товари или големите товари, които не могат да бъдат сортирани, може да не се въртят

Сортирайте прането и опитайте отново да центрофугирате

Haier

Haier грешка E1 или CLR FLTR

  • Грешка на Haier E1

Има проблем с източването на водата. Първо проверете филтъра на пералнята. Поставете кофа под гумената тръба и извадете щепсела. Докато се източва, извадете филтъра и го изплакнете под крана. След това можете да върнете филтъра на място и да плъзнете щепсела обратно в гумената тръба. Също така проверете дали няма прегъване в дренажния маркуч.

  • Грешка на Haier E2

Грешка E2 на пералня Haier показва неизправност с вратата. Първо проверете дали вратата е добре затворена. Уверете се, че между пералнята и вратата няма заседнало пране. Ако пералнята е напълно пълна, барабанът може да е претоварен. В такъв случай просто извадете малко дрехи. Накрая проверете предпазната ключалка за деца. Включеното ръководство обяснява как да го изключите.

  • Haier грешка E4

Когато пералнята покаже грешка E4, пералнята не получава вода или твърде малко вода, за да изпълни програмата. Първо проверете дали кранът е отворен правилно. Ако е отворен, проверете захранването с вода. Входящият маркуч може да е запушен или прегънат. Ако случаят е такъв, отстранете пречупването.

  • Haier грешка E12

В случай на грешка E12, пералнята не източва вода. Първо проверете дали маркучът за вода не е вкаран твърде дълбоко в канализацията и дали маркучът не е огънат или с примки. След това проверете дренажния филтър. Можете да го намерите в долната част на пералнята. Отворете люка, оставете водата да изтече в кофа и завъртете филтъра от машината. Изплакнете го под крана и почистете отвора на филтъра с кърпа. Отстранете всички предмети от филтъра

  • Haier грешка CLRF

Този код за грешка показва, че в барабана има твърде много пяна. Това се случва, когато използвате твърде много перилен препарат или грешен тип перилен препарат. Пералнята ще пере допълнително дълго, за да се отърве от пяната. Ако не може да се отърве от пяната, пералнята приключва цикъла без центрофугиране. Прането ви все още ще бъде мокро и покрито с пяна. Изплакнете пяната под крана. Вече можете да върнете прането си и да започнете нов цикъл. Не добавяйте допълнителен препарат.

  • Haier грешка Unb

Ако видите този код, има проблем с прането в барабана. Или сте претоварили барабана, всичко се е събрало на купчина. Това извади пералнята от равновесие. Барабанът пълен ли е? Отстранете част от прането. Прането ви се оплете на една голяма купчина? Разпределете го равномерно върху барабана, преди да включите отново цикъла.

Проблемът не е решен?

Ако проблемът не е разрешен, можете да опитате да нулирате машината. Просто извадете щепсела от контакта и изчакайте 30 минути.

Не проработи? За съжаление, не можете да разрешите всеки проблем сами. Понякога имате нужда от техник. Например, когато видите един от кодовете за грешка по-долу:

  • F3: грешка на температурния датчик
  • F4: грешка при нагряване
  • F7: грешка на двигателя
  • FA: грешка на сензора за ниво на водата
  • FC0, FC1 или FC2: грешка в комуникацията

Midea

  • E10: Грешка във входния клапан за вода

Решения:

Проверете водната лента.

Почистете филтъра на водния клапан.

Проверете съединителя на кабелния сноп.

Сменете входящия клапан.

Проверете превключвателя за нивото на водата.

Проверете основната платка.

  • E11: Грешка при преливане на вода

Свързани кодове за грешки:

  • E12: Грешка при превишаване на нивото на водата
  • E33: Грешка на сензора за ниво на водата

Решения:

Сменете водния клапан, в случай че водата постъпва непрекъснато в чекмеджето и пералната машина вече е изключена.

Проверете въздушната камера и маркуча под налягане.

Проверете сензора за ниво на водата.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА КАПАЦИТЕТА МЕЖДУ 1 И 2 = 2 И 3 ОМОВА СТОЙНОСТ МЕЖДУ 1 И 3

Сензор за ниво на водата 45 nf 25 Ω

Проверете основната печатна платка и я сменете, ако е необходимо.

  • E20: Грешка на дренажната помпа

Свързани кодове за грешки:

  • E21: Грешка при оттичане на водата

Решения:

Проверете и почистете дренажните маркучи.

Проверете и почистете филтъра на дренажната помпа.

Проверете съпротивлението на бобината на дренажната помпа.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ОМОВА СТОЙНОСТ

Дренажна помпа 110 Vac/220 Vac 30 Ω/180 Ω

Проверете основната платка.

  • E30: Грешка при заключване на вратата

Решения:

Проверете куката на резето и затворете вратата правилно.

Проверете ключалката на вратата и я сменете, ако е необходимо.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ОМОВА СТОЙНОСТ

Заключване на вратата 110 Vac/220 Vac 40 до 190 Ω

Проверете основната платка.

  • E34: Грешка при отворен NTC сензор

Свързани кодове за грешки:

  • E35: Грешка при късо съединение на NTC сензора.

Решения:

Проверете кабелната връзка между температурния сензор и главната печатна платка.

Проверете съпротивлението на NTC.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ ТЕМПЕРАТУРА ОМОВА СТОЙНОСТ

Температурен сензор 25°C/77°F 4,6 kΩ

Проверете основната платка.

  • E36: Грешка при монтажа на нагревателя

Решения:

Проверете кабелната връзка между нагревателя и главната печатна платка.

Проверете съпротивлението на нагревателя.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ОМОВА СТОЙНОСТ

Нагревател 110 Vac/220 Vac 16 Ω/300 Ω

Сменете основната платка.

  • E37: Грешка на NTC сензора за изсушаване

Решения:

Проверете кабелната връзка между D-out сензора и главната печатна платка.

Проверете съпротивлението на D-out сензора.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ ТЕМПЕРАТУРА ОМОВА СТОЙНОСТ

Изсушаващ NTC сензор 50°C/122°F 1,7 kΩ

Проверете основната платка.

  • E3A: Грешка при монтажа на нагревателя за сушене

Решения:

Проверете кабелната връзка между D-нагревателя и главната печатна платка.

Проверете горната граница и я нулирайте ръчно, ако е подредена.

Проверете съпротивлението на D-нагревателя.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ОМОВА СТОЙНОСТ

Нагревател за сушене 110 Vac/220 Vac 18 Ω/30 Ω

Проверете вентилатора за сушене.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ ОМОВА СТОЙНОСТ МЕЖДУ C И R ОМОВА СТОЙНОСТ МЕЖДУ C И S

Вентилатор за сушене 80 Ω 90 Ω

Проверете кондензатора на вентилатора за сушене.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ СТОЙНОСТ НА КАПАЦИТЕТА

Кондензатор за вентилатор за сушене 2,8 µF

Проверете основната платка.

  • E38: Грешка на NTC сензора за изсушаване

Решения:

Проверете кабелната връзка между D-in сензора и главната печатна платка.

Проверете съпротивлението на D-in сензора.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ ТЕМПЕРАТУРА ОМОВА СТОЙНОСТ

Изсъхващ NTC сензор 90°C/194°F 0,45 kΩ

Проверете основната платка.

  • E40: EEPROM грешка

Решения:

Сменете основната платка.

E50: Грешка в платката на инвертора на BLDC мотор

Свързани кодове за грешки:

  • E52: Грешка при претоварване на инверторната платка
  • E53 или E58: Грешка при повреда на температурата на IGBT
  • E55: BLDC грешка при загуба на сигнал за скорост на двигателя
  • E56: Грешка при повреда на температурата на BLDC двигателя
  • E57: Грешка на инвертора
  • E5A: Загубена връзка между инвертора и PCB грешка
  • E5B или E5E: Грешка при повреда на IGBT
  • E5C: Грешка при пренапрежение на IGBT
  • E5D: Грешка при ниско напрежение на IGBT
  • E64: Ненормален сигнал между инвертора и главната PCB грешка

Решения:

Проверете кабелната връзка между двигателя и инверторната платка.

Проверете комуникационната връзка между главната печатна платка и инверторната платка.

Проверете съпротивлението на BLDC мотора.

ИМЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЧАСТ ОМОВА СТОЙНОСТ МЕЖДУ НАМОТИНИ

Мотор BLDC U и V = V и W = W и U = 5 Ω

Проверете инверторната платка и я сменете, ако е необходимо.

Проверете основната печатна платка и я сменете, ако е необходимо.

  • E60: Универсална грешка на двигателя

Свързани кодове за грешки:

  • E61: Грешка в сигнала за необичайна скорост на двигателя.
  • E62: Грешка на TRIAC на двигателя.

Решения:

Проверете кабелната връзка между двигателя и главната печатна платка.

Проверете въглеродните четки.

Проверете оборотомера.

Проверете защитата на предпазителя на двигателя.

Проверете съпротивлението на двигателя.

Проверете основната печатна платка и я сменете, ако е необходимо.

  • E70: Грешка при късо съединение на бутона

Решения:

Изключете пералнята и я включете отново и проверете дали грешката изчезва.

Почистете контролната платка с подходящ почистващ препарат (почистващ препарат за печатни платки).

Ако грешката все още се появява, сменете платката на потребителския интерфейс.

Ако грешката продължава, сменете основната платка.

  • E80: Комуникационна грешка между платката на потребителския интерфейс и основната печатна платка (Същото като E81)

Свързани кодове за грешки:

  • E81: Липсващ сигнал между UI и PCB

Решения:

Проверете кабелната връзка между U.I. и основната печатна платка.

Проверете U.I. и го сменете, ако е необходимо.

Проверете основната печатна платка и я сменете, ако е необходимо.

Сервизен режим на пералня Midea

Преди да поставите пералнята в тестов режим, уредът трябва да е празен.

Crown

– Err 01 – мига индикатор СТАРТ/ПАУЗА – блокировка

– проверява се блокировката

– проверяват се свързващите проводници

– Err 02 – мига индикатор ГОТОВНОСТ- няма вода в казана (ниско налягане на водата, задръстен входящ филтър)

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

– Err 03 – мигат индикатори СТАРТ/ПАУЗА и ГОТОВНОСТ – няма източване на водата (повредена помпа или задръстен филтър)

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

– Err 04 – мига индикатор КРАЙ на програмата – преливане (автоматично включва помпата)

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверява се маркучето на ниворегулатора

– Err 05 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с нагревателя или датчика за температура

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

– Err 06 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблем с мотора

– проверява се мотора

– Err 07 – мигат индикатори КРАЙ на програмата, ГОТОВНОСТ и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с мотора

– проверява се мотора

– Err08 – светят постоянно индикаторите КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблеми със захранването (пералнята спира да работи при напрежение под 180 волта и над 260 волта)

– проверява се захранващото напрежение

Sharp 

  • E1 Нисък поток на крана. Увеличете подаването на вода, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

Кранът е затворен. Включете крана, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

Филтърната мрежа на входа на водата е блокирана. Почистете филтърната мрежа, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА

  • E2 Горният капак се отваря, когато курсът за резервация започва. Затворете горния капак.

Горният капак не е затворен по време на центрофугиране. Затворете горния капак.

  • E3 Позицията на дренажа е относително висока. Регулирайте правилно маркуча за източване, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА

Краят на дренажния маркуч е запушен. Почистете дренажния маркуч, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

Дренажният маркуч е прегънат/намачкан/вързан. Почистете дренажния маркуч, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

  • E4 Пералнята се накланя или клати. Пералнята се поставя хоризонтално с регулиране на крачетата

Облеклото е накриво. Разпределете облеклото равномерно

  • E5 Позицията на източване е относително висока. Спуснете дренажния маркуч, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

Дренажният маркуч е замръзнал или запушен. Размразете/отблокирайте дренажния маркуч, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

Дренажният маркуч е огънат, притиснат, заплетен. Изгладете дренажния маркуч, натиснете бутона СТАРТ/ПАУЗА.

  • E7 Капакът не се затваря, когато предпазното заключване е включено. Затворете капака след 10 секунди и програмата ще се възобнови; ако капакът все още е отворен след 10 секунди, машината ще започне да източва. За да продължите, премахнете отметката от режим SAFETY LOCK.
  • C2 Сензор за ниво на водата показва необичайно ниво. Сензорът за ниво на водата показва необичайно ниво.
  • U9 Горният капак е отворен в ситуация на ЗАКЛЮЧВАНЕ ЗА ДЕЦА. Изключете захранването и го вземете отгоре. CHILD LOCK не се освобождава, освен ако не го нулирате ръчно

Кодове за грешки на пералня Panasonic

Кодовете за грешки на пералня Panasonic ще ви помогнат да разрешите проблема с вашата пералня.

  • Грешка на пералня Panasonic U11 – Грешка в източването

Описание:

Грешка на пералня Panasonic U11 е грешка в източването. U11 може да бъде причинен от много неща като мръсен филтър на помпата, запушване на маркучите или дефектна дренажна помпа. Започнете с почистване на филтъра на дренажната помпа, този филтър обикновено се намира в предния долен десен ъгъл на машината. U11 е един от много често срещаните кодове за грешка на пералня Panasonic.

  • Пералня Panasonic u11 грешка в пералня Panasonic u11

Действие, което трябва да се предприеме:

Почистете филтъра на помпата.

Проверете маркучите за запушвания.

Сменете дренажната помпа.

  • Грешка на пералня Panasonic U12 – Грешка при заключване на вратата

Описание:

Грешка на пералня Panasonic U12 показва, че вратата не е затворена или основната платка не може да открие затворена врата. Тази грешка може да е просто нещо като врата, която не е затворена правилно, счупена кука на ключалката на вратата/слаба пружина или проблем с ключалката на вратата.

Действие, което трябва да предприемете:

Уверете се, че вратата ни затваря здраво.

Проверете куката на ключалката на вратата за повреда и твърдост на куката.

Проверете за разхлабени кабели към снопа на ключалката на вратата.

Сменете ключалката на вратата.

  • Грешка на пералня Panasonic U13 – извън баланс

Описание:

Грешка на пералня Panasonic U13 е индикация, че машината не е успяла да премине в цикъл на центрофугиране поради неуспех да балансира дрехите равномерно около барабана. Грешка U13 може да бъде причинена от много малък товар, който не е достатъчно голям, за да се разпространи около барабана, или товар, който е твърде голям. Разтегнатият задвижващ ремък може да причини приплъзване на шайбата на двигателя и да накара машината да издаде фалшива грешка при дисбаланс. Това е друг много често срещан код за грешка на перална машина Panasonic, сравнително лесно е пералните машини да излязат от баланс.

Действие, което трябва да предприемете:

Уверете се, че товарът не е твърде малък или твърде голям.

Проверете дали коланът не е опънат.

Проверете твърдостта на амортисьорите.

  • Грешка на пералня Panasonic U14 – Грешка при пълнене с вода

Описание:

Грешка U14 на пералня Panasonic е грешка при пълнене с вода. Това означава, че машината не се пълни с вода или си мисли, че не се пълни. Тази грешка може да бъде причинена от затворен кран или прегъване на маркуча за подаване. Ако кранът е отворен и маркучът не е прегънат, но в барабана не се пълни вода, вентилите за подаване на вода трябва да се сменят.

Действие, което трябва да се предприеме:

Уверете се, че кранът е отворен и маркучът не е прегънат.

Проверете мрежестата мрежа във входящия маркуч.

Сменете вентилите за подаване на вода.

  • Грешка на пералня Panasonic H01 – Грешка в сензора за ниво на водата

Описание:

Грешка H01 на перална машина Panasonic показва проблем със сензора за налягане за откриване на нивото на водата. Това може да бъде причинено от лоши/корозирали контакти. Или дефектен сензор за налягане.

Пералня Panasonic H01 Грешка – Грешка в сензора за налягане

Действие, което трябва да се предприеме:

Проверете връзките за разхлабени/корозирали щепсели.

Сменете сензора за налягане.

  • Грешка на пералня Panasonic H04 – Грешка в основната печатна платка

Описание:

Грешка H04 на пералня Panasonic е грешка на основна печатна платка, тази грешка се отнася до късо съединение в захранващото реле на основната печатна платка. Освен ако не сте много добър със запояване и електроника, единственият вариант би бил да смените основната печатна платка.

Действие, което трябва да се предприеме:

Сменете основната печатна платка.

  • Пералня Panasonic H05 Грешка – Грешка в данните

Описание:

Грешка H05 на пералня Panasonic е основна грешка на PCB, тази грешка показва повреда на данните на захранващата платка на PCB. За съжаление само нова захранваща платка ще реши тази грешка.

Действие, което трябва да се предприеме:

Сменете основната печатна платка.

  • Грешка на пералня Panasonic H07 – Грешка на тахо мотора

Описание:

Грешка H07 на перална машина Panasonic е грешка на тахо мотора. Тахо измерва оборотите на мотора. Проверете окабеляването към двигателя и измерете съпротивлението на тахото на двигателя.

Действие, което трябва да се предприеме:

Проверете окабеляването към двигателя.

Сменете мотора.

  • Грешка на перална машина Panasonic H09 – Грешка в комуникацията

Описание:

Грешка H09 на перална машина Panasonic показва комуникационна грешка между главната печатна платка и потребителския интерфейс PCB/дисплей модул. Това може да е проста грешка за коригиране, може да бъде коригирана от лоша връзка.

Действие, което трябва да се предприеме:

Проверете връзката между основната печатна платка и печатната платка на потребителския интерфейс.

Сменете основната печатна платка.

Сменете PCB за потребителски вход.

  • Пералня Panasonic H17 Грешка – Грешка на термистора

Описание:

Грешка на пералня Panasonic H17 е грешка на температурния сензор. H17 на пералня Panasonic показва, че главната контролна платка получава необичаен сигнал от водния термистор. Може да е отворена верига или късо съединение, най-добре е да го проверите с мултицет.

Действие, което трябва да се предприеме:

Проверете кабелния сноп към термистора.

Измерете съпротивлението на термистора, то трябва да бъде 12K ома при 20 градуса C.

  • Грешка на перална машина Panasonic H21 – неочаквано повишаване на нивото на водата

Описание:

Грешка на пералня Panasonic H21 показва неочаквано покачване на нивото на водата в барабана. H21 може да бъде причинено от нещо просто като твърде много пяна в машината или може да се случи

Snaige

– Err 01 – мига индикатор СТАРТ/ПАУЗА – блокировка

– проверява се блокировката

– проверяват се свързващите проводници

– Err 02 – мига индикатор ГОТОВНОСТ- няма вода в казана (ниско налягане на водата, задръстен входящ филтър)

– проверява се налягането на водата

– почиства се входния филтър

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

– Err 03 – мигат индикатори СТАРТ/ПАУЗА и ГОТОВНОСТ – няма източване на водата (повредена помпа или задръстен филтър)

– проверява се помпата

– проверява се маркуча за мръсна вода

– проверява се ниворегулатора

– проверяват се свързващите проводници

– Err 04 – мига индикатор КРАЙ на програмата – преливане (автоматично включва помпата)

– проверяват се магнетвентилите

– проверява се ниворегулатора

– проверява се маркучето на ниворегулатора

– Err 05 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с нагревателя или датчика за температура

– проверява се нагревателя

– проверява се датчика за температура

– проверяват се свързващите проводници

Err 06 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблем с мотора

– проверява се мотора

– Err 07 – мигат индикатори КРАЙ на програмата, ГОТОВНОСТ и СТАРТ/ПАУЗА – проблем с мотора

– проверява се мотора

– Err08 – светят постоянно индикаторите КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – проблеми със захранването (пералнята спира да работи при напрежение под 180 волта и над 260 волта)

– проверява се захранващото напрежение

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart