ПЕРАЛНЯТА МИРИШЕ НА ИЗГОРЯЛО ПРИ ЦЕНТРОФУГА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пералнята мирише на изгоряло по време на центрофуга

Миризмата на изгоряло от пералнята е повод за притеснение. Това говори за повреда в машината, която излага на опасност дома ни от възникването на пожар. Трябва да действате решително, за да предотвратите възможността от появата на по-сериозен проблем с пералнята, както и да гарантирате сигурността на дома си.

Първо, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАНИРАТЕ. След това е необходимо да потърсите вероятния причинител за проблема. А причините за появата на дим или миризма от пералнята могат да бъдат няколко.

-Един от тях е проблем хлабави връзки. Причината за появата на дим може да е доста тривиална. В случай, че пералнята има дим отвън то вероятно проблема се касае за хлабави проводници или нагорял заключващ механизъм (ключалка) , също проблем с филтров кондензатор който е на входния захранващ захранващ

кабел на машината. И последното място е проблем с барабана.

Ако дима на уреда е външно спрете захранването на уреда от щепсела , ако нямате достъп до него го спрете от бушона. И огледайте откъде идва или потърсете техник.

-Ако обаче миризмата е вътре в самия барабан и дима на изгоряло ни лъхне при отварянето на вратичката то проблема е в барабана.В случай ,че запуши уреда по време на центрофуга то пералнята е счупила барабана или е захапала крайче на гумения маншон. Това е често оплакване от клиентите за подобен проблем . При претоварване на уреда с дрехи и когато дойде момента на центрофуга пералнята засилва на максимални обороти. При маскимсално натоварено състояние пералнята чупи носача на барабана(кръстачката) която фиксира металния кош в който поставяме дрехите. След това следва действие в което металния кош започва да няма точен център на въртене и допира гуменото уплътнение с обороти над 1000 , което предизвиква миризма на изгоряло. Дори и това да е провредата НЕ се плашете няма да се запалите просто спрете уреда от захранването. Извадете си дрехите които ще са попили миризмата на изгоряло уплътнение (маншон) и ги прострете някъде. Може час след това да пуснете уреда на празен цикъл за да видите дали ще се повтори проблема. Ако имате подозрения за хлабава барабанна част направо предприемете действие по купуването  на нов уред.Дори и да извикате техник те ще ви вземат сума за идване и няма да го оправят с 1 идване защото частите като барабан за пералня се поръчват и чакат за доставка.За това разкажете за вашия проблем на техника преди да дойде и да ви таксува и да ви сподели тази информация която я има тук.Сред останалите причини могат да се посочат износени четки на пералнята, но това едва 3% от уредите и то при условие , че уреда е с четков мотор (колекторен).

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart