Пиролиза при Фурна > Значение и употреба

Facebook
Twitter
LinkedIn

Какво е пиролиза при фурна

Покупката на самопочистваща се фурна вероятно е единственото нещо, което би превърнало кухнята в наистина завършена. В случай, че си мислите, че звучи твърде добре, за да е истина, не е – печките с пиролиза наистина премахват мазнината сами с минимално човешко участие.
Ако сте алергични към препарати или ви е досадно да поддържате фурната в идеално състояние, то изборът на самопочистващ се уред е най-доброто решение за всяко домакинство.
Как функционира пиролизата?
Всеки път, когато готвите във вашата печка, по нея се наслагва мазнина и частици храна. Всичко това полепва по стените, тавана и вратите на вашата фурна.
След като изпечете ястието, може да бъде трудно да почистите вътрешността на уреда. Така се стига до необходимостта да се използват по-силни препарати, които да върнат бляскавия вид на фурната.

Уредите за готвене с пиролиза се справят с мръсотията по ефективен начин. Вътрешността на подобни фурни се нагрява до около 400 – 500°C, с което се премахва наслоената мазнина и частици от храна. Остатъците изгарят и се превръщат в пепел. Именно този процес се намира пиролиза.
Самопочистващите фурни правят по-лесна поддръжката им. Повечето печки имат грил във вътрешната си част, на който можете често да се запичат месо и зеленчуци. Затова е добре да помислите за купуването на фурна с функция за самопочистване.
Каква е разликата между пиролитичните и каталитичните уреди?
Вторият вид фурна премахва наслояванията с помощта на специални облицовки, които съдържат химикали и минерали. Те се наричат каталистични и абсорбират пръските от мазнина.

Важно е стените на тези уреди да бъдат с добро покритие и да покриват двете страни, гърба и тавана на уреда. Но някои имат подобни облицовки само в задната си част или стените.
Колко време отнема пиролизата?
Самопочистващата се функция трае от един до три часа, в зависимост от настройките на уреда. Много модели имат няколко настройки и опции за пиролиза. Изберете оптималната функция, която да зависи от степента на замърсяване на фурната.
Експертите съветват да си купите уред с пиролиза, който има поне два режима на почистване: леко премахване на замърсявания или по-силно почистване. Най-добре е да се снабдите с фурна, която е по-скъпа и има по-качествена изработка. В противен случай емайлът и боята се изпичат от високата температура на пиролизата.
Колко често трябва да правите самопочистващата функция?

В зависимост от това колко пъти готвите, ще трябва да задавате този цикъл веднъж на два месеца. Също така е добре да почиствате разливанията на храна и остатъците от ястието веднага, щом попаднат върху уреда. По този начин ще избегнете изпичането им.
Предимства на фурните с пиролиза:

Премахват мазните петна и остатъците от храна по стените и вратата на уреда

По-лесна и бърза поддръжка

Не са необходими скъпоструващи препарати и ръчно почистване

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart