Климатик с две вътрешни тела – Мултисплит

Facebook
Twitter
LinkedIn

Мнение за климатик с две вътрешни тела

С глобалното затопляне се увеличи потреблението на климатици за дома. Особено голямо търсене на подобни уреди има в Европа, Австралия и в САЩ. В нашата страна все повече фирми предлагат различни варианти за охлаждане на жилището.
Един от тях доби голяма популярност в последните години. Това са т. нар. „сплит системи“. Тези климатици са изключително мощни и рентабилни. Известни са със своя ефективност, по-тихи са от обикновените уреди за охлаждане.
Има два основни разновидности сплит системи. Първата е единична. Вторият вид е мулти системата. Тези климатици са значително по-енергийно ефективни от класическите видове. Много от сплит уредите се предлагат с удобни функции.
Някои от тях включват: сензори за движение; пречистватели, работещи с Wi-Fi; йонизатори за въздуха. Но какво всъщност отличава един единичният климатик от мулти сплит системата? Докато първият вид уред охлажда само една стая, то вторият позволява поддържането на температурата в няколко наведнъж.

Резервни части за домакински уреди. Перални, съдомиялни,Хладилници,Сушилни,Фурни,Блендери и други.

Това се дължи на конструкцията на единичния климатик. Уредът се състои от един компресор и въздухоотвод. Мултисплит системата има множество изходи. Тяхната бройка може да достигне до пет въздуховода, свързани към един компресор. Има вариант вътрешните модули да се монтират на стена.
Но други модели се поставят на пода. Предлагат се и варианти за монтаж на тавана. Модулите са свързани чрез тръбопроводи за хладилен агент и кабели към едно външно тяло. Мулти сплит климатик има един външен компресор.
Свързването към въздухоотвод става чрез тръби за хладилен агент, а не чрез сложна система. Всеки изходен отвор може да се контролира поотделно. В същото време, въздуховодите са свързани към един и същ модул с термопомпа.
Така по-добре абсорбират или разпръскват топлината. Термопомпата изсмуква топлината от външната среда и я пренася на закрито. Мулти сплит системата е идеален избор, ако искате да климатизирате повече от едно място в дома си и да контролирате температурата на всяка стая.

elektri4ko.com

И двете разновидности на иновативните климатици имат възможност за зоново охлаждане и отопление, но използват различни методи. Най голямото предимство на мулти сплит системата е ненадмината ѝ гъвкавост на работата и удобство, което ви позволява да изберете правилното вътрешно тяло за всяка стая от вашия дом.
Можете да инсталирате климатик с голям капацитет за по-обширни или по-малки стаи. По-тихи са и се захранват от едно външно тяло. Това ви позволява да контролирате температурата на въздуха за всяка отделна част на жилището. Предимства на иновативните видове климатици:

Гъвкавост и удобство

По-висока енергийна ефективност

Множество функции

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart