Климатикът капе от вътрешното тяло

Защо климатикът капе от вътрешното тяло?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо климатикът капе вътре

За да се разбере защо вашият климатик капе вътре, трябва да се обясни част от основните функции на неговата система. Най-разпространеният вид за монтиране в жилищата е съставен от две тела. Подобни климатици се наричат още и сплит система.
Вътрешното тяло е с топлообменник, чиято задача е да пренася топлия и студен въздух. При всяко включване на климатика този компонент се пълни с газ под ниско налягане. Това позволява охлаждането на въздуха.

Докато газът се охлажда вътре в топлообменника и се превръща във вода заради кондензацията. Течността се събира в дренаж във вътрешното тяло, която след това минава през тръба, свързваща го с външното тяло.
При нормални условия водата се оттича правилно, без да капе, но при някои повреди се стига до появата на теч в помещението. Има няколко възможни причини, поради които един климатик може да капе.
Ако филтърът е замърсен, може да се натрупа влага. Така се стига до капене на вода от уреда. 

Другата възможна причина е запушен дренаж. В случай, че тръбата е задръстена, водата се връща и започва да капе от климатика.
В кондензната тава се събира течността от конденза. Ако тази част от климатика е повредена, напукана или не е нивелирана неправилно, това може да причини капене от вътрешното тяло. Друга възможност е изтичане на хладилен агент, което води до натрупване на лед в уреда.

Климатикът капе от вътрешното тяло

Когато заледената течност се разтопи, от климатика изтича прекалено много вода. Сред по-сериозните причини за капене от вътрешното тяло е и проблем с изпарителя. За да сте сигурни в правилното функциониране на климатика, обърнете се към професионален техник.
Това се отнася за всеки проблем с уреда, изискващ неотложен ремонт. Не забравяйте да използвате услугите на професионалист, който да се ангажира с редовна профилактика на климатика. Причини за капене от вътрешното тяло:

Запушен дренаж

Замърсен филтър

Изтичане на хладилен агент

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart