Как се перат маратонки в Пералнята

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Резервни части за Битови уреди

Резервни части за перални

Как да изперете маратонки в пералня

Много хора не искат или не знаят как да перат кецовете си в пералнята. Причините за това са най-различни. Според голяма част от тях маратонките са прекалено замърсени, за да бъдат поставяни заедно с дрехите за пране. Но трябва да знаете, че повечето видове спортни обувки могат да се почистят именно по този начин.
От значение е и от какъв материал са изработени маратонките. Ако за направата на кецовете е използван найлон или естествена материя, тогава няма да имате проблеми с тяхното изпиране. Не се препоръчва маратонки, които са изработени от изкуствена кожа или са с мрежеста тъкан, да бъдат почиствани по този начин. Те могат да бъдат почиствани само на ръка.
Желателно е да изберете и подходяща програма на центрофугиране. Тя трябва да е предназначена за деликатни материи. Препоръчително е да перете маратонките си със студена вода. След края на работния цикъл оставете кецовете да изсъхнат на терасата или двора. Не ги поставяйте в сушилня, за да не се повреди материята, от която са направени.
За да изперете маратонките си трябва да махнете връзките. Сигурно знаете, че именно подобни аксесоари могат да запушат дренажния канал на уреда. Много често връзките от дрехите или копчета попадат във вътрешната част на барабана. А това може да доведе до проблеми с работата на уреда в бъдеще.

Поставете връзките от кецовете отделно, в специално предназначена мрежеста торба за пране. Извадете и стелките на спортните обувки. Огледайте ги добре. Ако стелките са твърде износени, по-добре първо ги почистете на ръка, преди да ги поставите в пералнята. Не бива да слагате маратонките, по които има засъхнала пръст или трева, в барабана.
Погрижете се да отстраните полепналата мръсотия, защото тя може да се утаи в пералнята. Това не само ще доведе до некачествено почистване на кецовете, но е възможно да се отрази на работата на уреда занапред. Използвайте мокра гъба или хавлия, за да премахнете мръсотията от подметките.
Напръскайте кецовете със спрей за отстраняване на петна, преди да сложите обувките за пране. Това се прави в случай, че маратонките са изцапани с кал или имат силно замърсяване на материята. Спреят е чудесно решение за третиране на по-светлите кецове.
Поставете маратоните си без връзки в пералнята, като добавите и още пране. Не е желателно да оставяте барабана на уреда почти празен. Можете да поставите заедно с маратонките и някои от вашите по-стари пуловери, одеяла или хавлиени кърпи. Сложете такива дрехи в барабана, на които не държите толкова много.
Не забравяте да поставите и връзките от маратонките в мрежеста торбичка, преди да включите уреда. Този аксесоар се оказва наистина безценен, особено в този случай. Мрежестата тъкан на торбичката филтрира перилния препарат. Така се почистват самите връзки, а в същото време не позволява оплитането им около кецовете. В случай, че нямате мрежеста торбичка, тогава използвайте стара калъфка за възглавница.

Изсипете малко количество перилен препарат в чекмеджето на уреда. За почистването на маратонките не трябва да се използва прекалено много прах за пране. Изберете опцията за почистване със студена вода и възможно най-деликатния работен цикъл. Уверете се, че пералнята е настроена да изпълнява именно тази програма. Задайте най-ниската възможна скорост на центрофугиране. Температурата на водата, в този случай, трябва да е най-много 20 °C.
Избягвайте да поставяте маратонките си в сушилнята, след като сте ги извадили от пералнята. Колкото и изкушаваща да е идеята да ги обуете в рамките на час, кецовете могат да се деформират от прекалено високата температура на изсушаване.
Вместо това ги оставете да съхнат постепенно. Можете да ги поставите на перваза на прозореца, на терасата или дори пред вентилатора. Вариант е да ги изсушите и под климатика, ако нямате търпение да обуете вече изпраните си кецове. Имайте предвид, че изсъхването на маратонките и връзките може да отнеме и няколко часа. Но след това отново може да обуете любимите си кецове, които ще бъдат като нови, след като сте ги почистили в пералнята.
Как да изперете кецовете си:

Махнете връзките и стелките

Добавете към маратонките и няколко суитчъра или хавлиени кърпи

Изберете работна програма със студена вода и центрофугиране на ниска скорост

 

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart