смяна на помпа на пералня

Смяна на помпа на пералня > Стъпки на

Facebook
Twitter
LinkedIn
смяна на помпа на пералня

Как да сменим дренажна помпа на перална машина
Когато пералнята не източва водата по време на работния цикъл, възможно е да има проблем с помпата. Има някои знаци, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни в източника на повредата. Дренажната помпа може да е развалена, ако не можете да я чуете, докато източва водата. От машината се издава слаб бръмчащ звук, когато уредът е в цикъл на центрофугиране. Ако водата не се източва по време на програмата, тогава помпата е за смяна.
В този случай пералнята се пълни както обикновено. Водата се източва, а центрофугирането продължава да функционира нормално. Трябва да проверите някои други части, за да сте сигурни в източника на проблема. Помпата е разположена в долната част на пералната машина и се използва за източване на водата. Течността се оттича в дренажния маркуч, след което се изхвърля в мръсния канал.
Съществува вероятност да има задръствания във филтъра на помпата. Възможно е да дренажният маркуч също да е запушен. По-добре ги проверете, преди да пристъпите към смяна на помпата. Ако причината за невъзможността да се източва водата не е в запушване на някои от елементите на пералнята, подгответе си някои от необходимите инструменти за демонтажа.

смяна на помпа на пералня

Проблемът може да се дължи и на счупени перки, които изискват подмяна. Теч от уреда, от друга страна, обикновено показва, че е възникнал по-сложна повреда. Той може да няма нищо общо с помпата. Ако обаче се случи подобна повреда, по-добре е да подмените уреда.
Трябва да сте внимателни, за да свалите помпата, без да увредите машината. Ето какви инструменти ще са ви необходими:

Стъпка 1 – Съвет за безопасност
Първо изключили уреда от ел. захранването, преди да започнете с демонтажа.
Стъпка 2 – Източете водата
Трябва да отстраните водата от барабана. За да го направите ще ви е необходим съд за източване, подготвен предварително. Можете да използвате маркуча, разположен близо до филтъра, или да развиете филтъра, за да източите и водата.
Стъпка 3 – Отстранете горния и задния панел на машината
За целта използвайте отвертка. Наклонете пералнята настрани. Имайте предвид, че барабанът е окачен вътре в уреда. Затова внимавайте, когато наклонявате пералнята.
Стъпка 4 – Отстранете старата помпа
Разкачете кабелите, премахнете маркуча и скобата от помпата. Можете да го направите с помощта на клещи. Преместете скобата по-надолу по дренажния маркуч, което ще позволи по-свободното му движение. Свалете помпа, като освободите щипката и я завъртете обратно на часовниковата стрелка. След това я издърпайте. Използвайте кърпа, за да попиете останалата в нея вода.
Стъпка 5 – Поставете новата помпа
Този процес е същият като предишния, но в обратна последователност. Поставете новата помпа на място и я завъртете по посока на часовниковата стрелка. След това монтирайте останалите части, които сте премахнали по време на предишната стъпка. С помощта на клещите поставете скобата и пъхнете отново кабелите.

Поддръжката и смяната на помпата не са трудни. Всъщност демонтажът може да стане за около час. Имате нужда само от инструменти и знания за устройството на пералнята машина, за да се справите с смяната. Но трябва да знаете, че гаранция за качествения демонтаж може да бъде дадена само от оторизиран сервиз.
Винаги се доверявайте на опитни професионалисти, които ще подменят старата помпа и ще поставят новата. Демонтажът, ако го направите сами, ще ви спести немалко нерви и време. Но цялостната поддръжка и ремонт на уреда, извършена от техници, гарантират безпроблемното ѝ функциониране. Така ще я предпазите и от възникването на нов проблем с нейната бъдеща работа.
Как се сменя дренажната помпа:

Изключете уреда от ел. захранването

Източете водата от машината

Демонтирайте горния и долен панел на пералнята

Play Video about смяна на помпа на пералня

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart