съдолмиялната не разтваря таблетката

Съдомиялната не разтваря таблетката > Причини

Facebook
Twitter
LinkedIn
съдолмиялната не разтваря таблетката

Съдомиялната не разтваря таблетката

Доста често срещан проблем с използването на съдомиялната е останала неразтворена таблетка. За работата си машината се нуждае от гореща вода и подходящ препарат, за да почисти по най-добрия начин посудата. Но когато таблетката, поставена в чекмеджето на уреда, не се разтвори, трябва да знаете кои са основните причини.
В повечето случаи проблемът е в недобре затоплената вода по време на работния цикъл. Нормалната температура, препоръчителна за измиване на съдовете, е между . По-хладката вода в уреда не позволява доброто почистване на посудата. Освен това и таблетката няма да се разтвори. Доста от съвременните съдомиялни са снабдени с вграден термометър. Но има и такива, които нямат подобно устройство. За да сте сигурни каква е температурата на водата, направете проверката сами.
Неизправността на пръскалките е следващата причина, водеща до невъзможността таблетката да се разтвори. Доста по-вероятно е да има запушване. В този случай температурата в уреда е достатъчно подходяща, но въпреки това препаратът си остава цял. За да отстраните проблема е необходимо да премахнете мръсотията и наслагванията, натрупали се по пръскалките. Ако не се въртят, тогава трябва да се обадите на сервиз.

Съдомиялната не разтваря таблетката

Повреда в клапана е следващата възможност, водеща до неразтворена таблетка в чекмеджето за препарати. Именно вентилът е отговорен за вливането на водата в съдомиялната машина. Течността разтваря таблетката. Неизправността на входящия клапан води до невъзможността водата да се влива на струи в уреда. За да отстраните проблема, стартирайте работен цикъл. След това отворете вратата за две минути и проверете дали има вода на дъното на съдомиялната машина. Ако няма, може да се наложи подмяна на вентила.
Друга възможна причина за неразтварянето на таблетката е блокирана вратичка на дозатора. В този случай водата не може да достигне до препарата. Уверете се, че не препълвате рафтовете на машината. Поставете по-големите съдове далече от вратата на дозатора, за да избегнете евентуално ѝ блокиране. А една от най-пренебрегваните причини за неразтварянето на таблетката е използването на стар препарат.

Повредата на циркулационната помпа е един от най-често срещаните поводи за възникването на подобен проблем. С нейна помощ се поддържа движението на водата от дюзите към дъното на уреда и обратно. Ако циркулационната помпа не работи, течността няма да достигне таблетката и да я разтвори правилно. При неработеща циркулационна помощ трябва да се обадите на оторизиран сервиз.
Защо таблетката не се разтваря в съдомиялната:

Запушени пръскалки

Повреда в помпата

Развален клапан

Използване на стар препарат

Play Video about съдолмиялната не разтваря таблетката

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart