Сушилнята свива дрехите

Сушилнята свива дрехите > Причини

Facebook
Twitter
LinkedIn
Сушилнята свива дрехите

Защо сушилнята свива дрехите

Резервни части за сушилни

Доста от хората, използващи сушилни, с неприятна изненада са откривали, че техните любими ризи или панталони са се свили след работния цикъл на уреда. Това може да ви вгорчи живота, особено ако до момента не сте имали подобни проблеми с прането. Причините за свиването на дрехите са няколко, но основната се крие в технологията, с която работи уредът.
На първо място трябва да обръщате внимание на препоръчителните градуси и настройки, при които е желателно да се суши прането. Проверявайте етикетите на дрехите, за да се информирате на каква температура да съхнат. По този начин ще предотвратите нежеланото свиване на тъканите, при това не само на по-деликатните материи.
Внимавайте със сушенето на материи, като памук, лен или вълна. Те са „по-взискателни“ и не трябва да съхнат на прекомерно висока температура. Избирайте правилната програма и температура за изсушаване на по-деликатните материи, като преди това сте ги изпрали с по-хладка вода.
Важно е и какъв уред използвате. В последните години все по-популярни стават сушилните с термопомпа. И ако се наложи да избирате уред, помислете за предимствата на новите модели, снабдени с модерна технология. Сигурно знаете, че по-старите модели сушилни са с кондензатор. Но доста през последните години са наложиха уредите с термопомпа, които са далеч по-икономични.
Наред с това сушилните, оборудвани с тази по-нова технология, са по-щадящи към тъканите. Информирайте се за енергийната ефективност на конкретния модел уред, който сте избрали. По-новите сушилни с термопомпа имат клас на икономичност A+++. Това ще ви позволи да спестите от енергия няколкостотин лева на година. Тази икономичност се основава на изчисленията, показващи до 160 работни цикъла сушене.
Да, уредите с термопомпа са по-скъпи от по-старите модели. Но с такава сушилня сте състояние да спестите няколко хиляди лева от енергийни разходи, ако се приеме че средният ѝ експлоатационен живот е 10 години. В същото време уредите с термопомпа ви осигуряват по-висока енергийна ефективност
От друга страна сушилните с кондензатор не са толкова икономични. Въпреки това все още доста хора ги предпочитат, най-вече заради способността им по-бързо да изсушават дрехите. Но качеството им на работа не е толкова ефективно. С време сушилните с кондензатори започват да деформират тъканите и любимите ви тениски или ризи се свиват.
Уредите с термопомпа не свиват дрехите, а това е наистина чудесна новина за всеки потребител. Сушилните от този вид не използват нагревателен елемент, а фреон. Охлаждащият агент се превръща по време на работния цикъл от газ в течност. Топлината, която се отделя при този процес, загрява въздушния поток към барабана. По време на работния цикъл вашето пране изпуска влажни пари.
Фреонът ги охлажда, което води до образуването на конденз в резервоара. След това сухият въздух загрява отново помпата. Поради тази причина сушилнята с термопомпа не се нуждае от много енергия. При работния цикъл на уреда въздухът във вътрешността се използва повторно.

Резервни части за Домакински електроуреди

 

Дрехите ще изглеждат добре за дълго време благодарение на ниската температура на сушене. Охлаждащата течност гарантира, че съхненето на дрехите става на по-ниска температура. За разлика от уредите с кондензатор, които работят с нагревателен елемент, при по-новите модели вашето пране не се изсушава при по-високи градуси. Така дрехите ви ще запазят своя красив вид и няма да се свият или износят по-бързо.
Модерните сушилни с термопомпа не се нуждаят от монтирането на специален изпускателен маркуч. Това се дължи на малкото количество горещ въздух, отделяно от тях навън, както и заради и наличието на контейнер за извлечената от прането влага. Подобни уреди са лесни и удобни за поставяне навсякъде– в мокрото помещение или кухнята, дори под плотове или в шкаф.

Иновативните сушилни с термопомпа са оборудвани със специални функции, които използват интелигентни сензори за измерване на температурата и съдържанието на остатъчна влага на вашето пране в барабана. Те автоматично спират работната програма, след като дрехите изсъхнат. Когато става въпрос за програми за сушене, основното правило е, че всяка тъкан трябва да се третира по различен начин.
Докато синтетичните материи и спортните облекла изискват по-ниски температури на съхнене, за да не се повредят, памучните тъкани могат да издържат на по-високи градуси. С новите уреди, работещи с термопомпа, може да настроите желаната програма, в зависимост от вида тъкани. Има опции и за по-ниска температура на сушене, както и за фина регулация на градусите.
Как да предпазите прането от свиване в сушилнята:

Избирайте подходяща работна програма

Проверявайте етикетите на дрехите за препоръчителни градуси на съхнене, преди да ги поставите в уреда

Избирайте настройки за фино сушене и регулиране на температурата

Отстъпки 

Бърза доставка

Връщане на пратка

Гаранция

Опция за Плащания

Shopping Cart